Friday, February 6, 2015

Learning something new.

Hej!
För två veckor sen var jag på tvåändsstickningskurs. Oj vilket långt ord!

 Kursen var fullbokad vilket alltid är najs! Kursledaren var en cool kvinna jag känner sen många år tillbaka dvs min mamma 8) Här är allt tvåändsstickat hon skapat minus presentade items som är på annan ort.

Jag rotade i min Klippanlåda efter nystan som var påbörjade och små. Hittade limegrönt, lila och vitt. Kul grej att när jag satte mig brevid C hade hon nästan likadana färger. Vi har kanske blivit så samspelta av att dansa ihop :p

Innan dagen var slut la vi upp alla våra grejjer. Kul med så olika kombinationer. Rätt så mycket grönt faktiskt. Närmst i bild och i mitten är min och Cs som blev väldigt olika trots nästan samma färger :)

Sen passade jag på att fota min i ordentligt ljus. Här är lite mer rättvisande färg på det lila.

Tekniken skulle också kunna kallas 100ändsstickning... ;) Hursom så var det kul att lära sig något helt nytt! Med garn dessutom :) Mitt alster ska bli ett solglasögonfodral. Jag är inne på långa ord idag märker jag. Vi får se när den blir klar, måste göra färdigt min tröja först håhå.

Two weeks ago I took part in a twine knitting workshop hosted by my mom :) It was fun to learn something new with yarn! I chose lime green, white and purple since I had some left of those. Always nice to knit up some left overs! My piece is going to be a casing for my sun glasses.
Toodels!

8 comments:

 1. Jag har aldrig fattat vad tvåändsstickning innebär. Kan du inte förklara det för mig med några enkla ord. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag kan försöka! :P Med tvåändsstickning så använder du alltid två trådar, oavsett om du stickar enfärgat eller i färg. Du tvinnar tråden fram och tillbaka på baksidan. Och så håller du garnet till höger istället för som vanligt till vänster. Det blir en väldigt kompakt och tät stickning så förr användes den mycket till vantar och sånt som behöver vara vindtätt.

   Delete
 2. Å, så lurt å lage futteral til solbriller! Mine får alltid riper i glasset... Veldig fine farger - grønt er min favorittfarge!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja jag har ett annat stickat fodral nu som har varit jättebra :) Bara att slänga ner i väskan sen! Ja det är härligt med grönt :)

   Delete
 3. Wow, stickning är verkligen beyond me! Och vilka fina mönster och färger :)

  ReplyDelete
 4. Men oj vad roligt med tvåändskurs! Det där är något jag planerat att lära mig framöver. Tack för kommentaren om tröjan, jag blev själv ganska nöjd, det är så fint med så finstickade plagg. Kanske gör jag en åt mig själv också framöver. Angående råsaftscentrifugen så använde jag den väldigt sällan när den stod ovanpå ett skåp i mitt kök. Nu har jag ställt den på diskbänken istället och lättillgängligheten gör att jag använder den mycket mera.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det var kul :) Det är ju i ropet nu så kanske finns nån kurs i närheten av dig också.
   Vi har nog för liten diskbänk för det haha men jag köpte faktiskt frukt idag så imorn ska jag göra en lyxig juice till frukost :)

   Delete