Saturday, December 19, 2015

Day of DIY # 84. Wooly socks yet again.

Hellu!
I höst har jag använt sockar nästan hela tiden. (säger höst som nutid eftersom det är nästan 10 plusgrader. på kvällen. mvh Skånevintern) Vande mig vid det när vi bodde i lånehus pga stambyte. Det var rätt kallt på golvet där. Och sen fortsatte jag med det när jag kom hem. Jag har även ett par tjocksockar på jobbet pga fett skönt. Jobbsockarna hade verkligen sett bättre tider så jag stickade snabbt ett par nya. Så himla skönt med sockar som inte har massiva hål under foten haha. Bilderna blev lite mörka pga har inte fett med skills i photoshop. Men det överväger jag ju med fot poses. Det var min bf/fästeman/sambo/bästis som fotade.

De är stickade med 1 tråd plötulopi och 1 tråd léttlopi. På stickor 4. Så gött att sticka lite ull. Fast fick också ont i händerna pga stickade så fast och med strumpstickor oops.

Men då kommer de ju hålla bättre iaf!

Kände att mina mjukisbyxor skulle vara med på ett hörn också.

Sockar for lajf.

A pair of wooly socks I made recently. I use these at work since it's a bit cold there. They're made from icelandic wool, plötulopi + léttlopi. And super comfy and warm :)

Toodels!

4 comments:

 1. Vilka härliga färger.Hoppas att de håller bra.

  ReplyDelete
 2. Jag svarar på din kommentar på min blogg här: Det är tråkigt att sticka enfärgat av den anledningen bl.a. Det händer ingenting men kanske bra att sticka på till en väldigt spännande film. :)

  ReplyDelete
 3. Men å vad fina sockor! Vad bra färgerna funkar ihop. Men kommer de att hålla att gå på, när de är i lopi? Det känns så löst spunnet, och dessutom 100% ull.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) Plötulopi blir starkt när det är stickat. Jag har bara dessa sockor inomhus och än så länge är de hela. Tänker att jag förstärker med lite akrylgarn på häl och tår när det behövs.

   Delete