Monday, March 7, 2016

Lately.

Hej!
Idag är det måndag och jag går in på min tredje vecka med sjukskrivning. Jag har inte orkat med mitt jobb på sistone och har framför allt knappt orkat med något annat än mitt jobb de senaste månaderna. Hösten 2015 blev det inte mycket gjort. Tittade lite i mitt bloggarkiv och insåg vad lite jag skapat, fotat eller lagat den senaste tiden. Så jag bestämde mig för att ta tag i det innan det gått för långt och hade tur att träffa en läkare som tog mig på allvar. Och tyckte det var bättre att jag inte jobbade alls på en månad istället för att börja med att gå ner i tid. Och jag är så glad för detta! Det kändes direkt som en tyngd som lyfts (från en som ändå tycker om sitt jobb... suck!). De här veckorna har jag fokuserat på att göra roliga saker och att vila. Här kommer lite vardagsbilder :)

Dagen efter jag blev sjukskriven fyllde jag 28 år. I min familj har vi en tradition att sova på ett speciellt födelsedagsörngott natten till födelsedagen. Förra året fick jag detta örngott av min mamma som jag nu kunde använda för första gången! :) Det är återbrukat och broderat and all that jazz!

I födelsedagspresent fick jag inte mindre än 3 målarböcker! Lustigt nog eftersom 2 av personerna inte visste att jag faktiskt önskat mig det. Det är mysigt och svårt att sluta när jag väl börjat. FÄRG!

Jag har gått i tankar på att köpa en ny blender och slutade till sist tveka eftersom jag faktiskt nästan aldrig köper så dyra saker. Plus den har 10 års garanti whaaat! Det är en Optimum.

I den gör jag bananglass. Mmmm! 2 tips när det gäller bananglass: blanda i vaniljpulver. Så himla mycket godare!! och lägg i physalis. Bästa kombon faktiskt.

I födelsedagspresent av mamsen fick jag jättefina strumpor att ha i mina vinterskor :)

I fredags fick jag ett blombud för första gången i mitt liv (tror jag iaf) av jobbet. Jag blev väldans förvånad men glad för det är fint med tulpaner och jag hade aldrig köpt några själv.

Lunch.

Här är en bild min pappa tog på mig och en uppstoppad giraff :P Vi hade en jättenajs dag i Malmö med lunch, museum och isländska vegburgare. Giraffer är faktiskt mycket större än de ser ut på TV.

Jag har ju dessutom virkat som en tok så snart är min filt färdig och då ska jag locka med sambon och hans nya kamera till nåt fint ställe utomhus för att ta bilder :) Idag äter jag bananglass med lite dadlar i till frukost och lyssnar på Falconer - Grimborg flera gånger om. Sååååååå braaaaaa! Älska Falconer asså. Sen blir det nog lite virkning framför Strange Empire på Netflix. Tips för dem som kan tänka sig att stå ut med äckliga westernmän för att serien faktiskt innehåller en massa coola kvinns som gör saker och inte pratar om relationer för jämnan (antar att det är därför den bara fått 6.6 på imdb...). Annars kan jag verkligen tipsa om The 100. Finns 2 säsonger på Netflix och jag vill att det ska komma mer nunununuuuu.

What I've been up to recently.

Toodels!

8 comments:

 1. Har också blivit sugen på att köpa mig en målarbok nu. Har insett att nästan allt jag gör i form av avkoppling (som att läsa en bok, hålla på med ett handarbete, lyssna på en podcast osv) även är sånt som gör att jag känner att jag på samma gång producerar innehåll till mitt liv och bloggen men med en målarbok skulle det ju inte vara för någon annan än mig själv och min hjärnas avslappning. Bananglass med vaniljpulver och physalis lät dessutom otroligt gott!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja jag förstår hur du menar. Det är skönt att ha lite "privata" skapargrejer också. Jag hade en kollagedagbok förut (och en vanlig). Den med kollage var flera år innan jag började blogga men det var rätt najs att ha något som inte ska visas upp. Fotoalbum är ju kul för det också :)

   Delete
 2. Kul att du ska ha veckouppdatering. Det skyndade helt klart på min process men jag blev nog lite för manisk egentligen. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha ja jag kan tänka mig! "bara liiiite till..."

   Delete
 3. Grattis i efterskott och heja dig! Vilka fina glimtar vi får ta del av här :) Och TACK för serietips mvh hon som ÄLSKAR vilda västern men hade missat detta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) Serietips är alltid najs!

   Delete