Monday, April 11, 2016

Weekly update, week 14.

Hej!
Förra veckan skapades det för fulla muggar! Det är kul för jag började den här veckouppdateringen som ett sätt att få färdigt bomullströjan och sen har det bara rullat på med nya och (ny)gamla projekt. Tror att det kommer vara väldigt roligt att titta tillbaka på sen :)

Veckan inleddes med stickning. På slöjdcaféet på måndagen hann jag det sista på livet och tog av för att göra framsidan. Spännande! Jag har ingen aning hur det kommer bli men det blir säkert bra ;P

Veckan innan hade jag hunnit så här långt.

Sen tappade jag lite sugen för tröjan. Kanske för att det börjar bli mycket varmare nu så den känns inte så akut längre. Jag fortsatte iaf på mitt broderi. Gjorde färdigt det streckade stycket på framsidan och sen satte jag igång med cirklar! Blev så inspirerad av en artikel i Hemslöjd :) (tidningstips!) och fick broderifeeling. Väldigt avkopplande att bara brodera enkla cirklar dessutom. När jag gjort de sista ska jag dekorera dem lite också tänkte jag. Tanken är sen att försöka göra mer avgränsade partier så jag kan använda den under tiden den blir färdig.

Lördag och söndag bjöd på många timmar i mitt rum framför symaskinen och på golvet med tygsaxen. Jag hann inte riktigt färdigt men snart så! Det är en babyrelaterad sömnad som jag är väldigt peppad över! Så himla slöjdig dessutom som har egenbatikad tröja och egensydda swants haha :) Kanske borde göra nån slags sommar-swants... Hmmm.

Last weeks creative business.

Toodels!

6 comments:

 1. sicken imponerande kreativitet! inspirerande!

  ReplyDelete
 2. Jag älskar den här typen av inlägg, det är så roligt att få kika lite bakom kulisserna :) Dessutom antar jag att det verkligen är häftigt för dig att se hur mycket du hinner med och hur processens gång ter sig istället för att bara fokusera på att gå från punkt a (starten) till punkt b (färdigt alster).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja jag tycker också det är kul. Förut tänkte jag att jag bara ville lägga upp saker när de var färdiga och hålla dem lite hemliga. Men det är lite tråkigt ändå för det är så mycket jobb under tiden. Framför allt med tex filten jag gjorde som jag höll på med i ett halvår :p Det är nyttigt också för mig att inte bara fokusera på den färdiga produkten.

   Delete
 3. Cirklarna blev jättebra. Syster I fick en tröja (av tyg!) i Vancouver, som jag tyckte var lite tråkig. Då broderade jag cirklar på den, i kedjestygn.
  Väntar spänt på att få se det understa projektet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Den kommer jag ihåg :) Inget nytt under solen! ;)

   Delete