Friday, May 13, 2016

Blender series: juice.

Hej!
Jag tänkte att jag ville lägga upp lite om vad jag "lagar" i min blender. Så det blir som en liten serie :) Första inlägget blir juice! Jag har en råsaftscentrifug som gör redigt go juice meeeen, den är dryg att diska haha. Så om jag inte pallar det gör jag juice i min blender. Jag är så himla glad att jag investerade i en riktigt bra blender. Använder den varje dag, ofta mer än en gång. Dessutom är den röd! Haha. (Lite som när folk frågar vad vi har för bil och jag säger "en röd! :)") Lätt mitt favoritinstrument i köket 8)

JUICE! I SOLEN!

 Dessa kompisarna använde jag. En ananas, 2 apelsiner och den runda utstickande biten på ingefäran.

Lite grovt choppat + nån deciliter vatten och så ner i blendern. Bzzzzz. Jag silade den i min silduk först men så tyckte jag det tog så lång tid så då tog jag en metallsil istället.

Det blev ungefär 8 dl juice plus en låda med fruktkött (som jag sparade och hade i smoothies).

Sen tog jag med juicen (och några isbitar) ut på äventyr (dvs en gräsmatta 15 minuter hemifrån pga kunde inte gå längre för någon konstig nerv i ryggen började spöka..).

Men hallå vad gjorde det när Skåneland visade sig från sin allra bästa sida?? Jag och Draken njöt i fulla drag för det var en supergod juice! (Drakens pappa fick också smaka, såklart) För övrigt är jag mycket nöjd med detta linne från H&Ms mammaavdelning som jag köpte för en tjuga på loppis. Yäs.

I'm starting a new little series on the blog called Blender series. The first episode is about making juice in your blender. Which is really easy! :) Just blend fruit and/or vegetables and strain it. I saved the pulp and added it to smoothies the following days. The juice is pineapple, oranges and ginger. Super tasty and refreshing! And the weather was marvellous :)

Toodels!

3 comments:

 1. Nää nu måste jag nog skaffa mig en blender! Har en trött gammal stavmixer som både låter konstigt och som luktar lite bränt när jag försöker med för tunga grejer. Vill också kunna göra juice!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är väldigt najs faktiskt! :) Igår fick sambon använda nån annans stavmixer och det var en himla skillnad från våran (som också är rätt trött...). Skulle nog gå att göra juice med en bra stavmixer också :)

   Delete
 2. Röda köksprylar är mer inspirerande. Jag har röd brödrost, röd assistent och röd matberedare. :)

  ReplyDelete