Tuesday, May 31, 2016

Weekly update, week 21.

Hej!
Jag skulle egentligen lagt upp detta igår men efter en lunch på stan somnade jag i två timmar när jag kom hem. Och sen var jag alldeles för trött. Så jag tänkte att det spelar väl inte så stor roll om måndagsinlägget kommer på tisdagen istället ibland. Hepp!

 På måndagen sydde jag färdigt tvättlapparna.

Sen sydde jag nya kökshanddukar :)

Och som att inte all denna sömnad var nog knåpade jag även ihop ett litet barnförkläde. Tänkte att det kunde vara till alla småttingar som kommer till oss men det blir nog mest Lilla G som kommer använda det. Och Draken, om några år. Älskar för övrigt att sy saker av gardiner, påslakan osv pga kan återanvända en massa sömmar hehe.

Det blev inte alltför mkt broderat. Nu vill jag mest bli färdig med det här partiet för det börjar bli litta enformigt.

I lördags var jag på växtfärgningskurs och kom hem med 3 finfina härvor :) Blev så sugen på att sticka av detta, vilket jag inte gjort på flera veckor (weird!). Och så är det så roligt att gå på kurs också :)

Last week I spent some time in front of the sewing machine, making wash cloths and kitchen towels. I also made a childrens apron :) Then there was some embroidering and on the weekend I dyed some yarn with plants! Made me want to knit again.

Toodels!

4 comments:

 1. Vad flitig du har varit! Du behöver kanske inte brodera ända upp på jackan. Jag tycker att det är fint som det är nu.

  ReplyDelete
 2. Och så är det lite skönt att sy i något som tvättats och använts mycket, det blir så mjukt!

  ReplyDelete
 3. Men åh, Helga, vad fint med barnförklädet! Blev supersugen på att sy upp ett sånt nu jag med ju :) Synd bara att jag är så förbenat dålig på att göra saker rakt. För övrigt tycker jag broderiet fram på din wct-jacka är så snyggt! Förstår att det blir enformigt men lär vara så värt jobbet när du väl är klar :)

  ReplyDelete
 4. Oh så peppande! Och växtfärgning är jag SÅ sugen på att lära mig!!

  ReplyDelete