Saturday, July 23, 2016

New hair and the current no poo-status.

Hej! Jag har en ny frisyr! Och jag diggar den skarpt!

För ett par veckor sen var vi ute och fotade, bland annat mitt hår eftersom jag tänkte göra ett no poo-uppdateringsinlägg. Sen klippte jag av't några dagar efter 8) Här är iaf en sån där före-bild.

Och när jag säger att jag klippte av't så menar jag faktiskt att sambon klippte! Äntligen!! Jag har försökt få den där sambon att klippa mig länge men han har inte riktigt velat/vågat. Det är ju så himlarns praktiskt att bo med sin frisör 8) Dessutom tycker jag att det blev väldigt bra och fint :)
 
Saker som underlättar hemmaklippning:
1. en riktig hårklipparsax (100% seriöst tips, gör verkligen skillnad!)
2. stor ovilja mot att gå till frisören
3. passa på när sambon vill bli snaggad = måste ändå dammsuga
4. att inte vara alltför brydd om det blir helt jämnt (en livstid av hemmaklipp underlättar starkt här)
5. att känna folk som inte har något emot att klippa en alternativt en bra övertalningsförmåga hehe
6. youtube-tutorials, att komma ihåg att "en frisör gjorde så här en gång typ *klipp klipp*", en god fantasi ;)
 
 Och så var det ju det där med no poo. Jag slutade använda schampoo för snart 4 år sen (What! Vad fort tiden går) och har sen dess experimenterat en hel del med andra sätt att tvätta håret. Om du vill läsa mer om det har jag en kategori för det här. Jag har faktiskt använt schampoo några gånger under den tiden men slutat rätt snabbt igen pga irriterar min hårbotten och själ ;)

Just nu tvättar jag nästan bara håret med vatten. Både havsvatten och kranvatten. Havsvatten är verkligen det enklaste sättet att få fint hår <3 Sen vi flyttade (den 11 juni) har jag bara tvättat det med något medel 2 gånger. Just nu använder jag utspädd såpa i en gammal rengöringssprayflaska (himla smidigt, tipstips) och sköljer med utspädd äppelcidervinäger. Men det är faktiskt skönast att bara tvätta det med vatten och på sommaren är det så enkelt :) Mitt förra inlägg om water only-metoden är ett av mina 5 mest lästa inlägg så jag antar att det finns intresse för't :) Jag hittade även mig själv i det här inlägget och fastän jag inte kan språket så verkar det handla om water only hehe. Stimmigt!

Och så är det så skönt att ha kort hår igen! De fina bilderna har min sambo/frisör tagit :)

I've got a new hair cut, courtesy of my boyfriend! :) It was the first time he cut my hair and I'm hoping for many more hehe. I'm also currently washing my hair with water only for the most part. My newest method for cleaning it with something else is with soap water and the good old diluted apple cider vinegar. I've also been enjoying the benefits of "washing" it with ocean water. Gives it a great texture, for free! :D

Toodels!

6 comments:

 1. Vad fint håret blev. Visst är det skönt med lite kortare hår?

  ReplyDelete
 2. Haha så kul att finnas i mystiska bloggar på främmande språk! Det blev jättefint i den längden :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja och häromdagen fick jag nästan 700 sidvisningar från Ryssland. Måste blivit länkad på nån sida eller nåt men kan inte hitta det i min statistik :P

   Delete
 3. Innan jag scrollade ner till det här inlägget reagerade jag faktiskt på senaste bilden i gravidstatusinlägget att WOW, vad fint håret är! Så kul att få en uppdatering om dina hemligheter då ;) Jag klipper mig själv vilket ju funkar med självlockigt hår och lite obryddhet, och har precis som du experimenterat en del med tvättandet de senaste 2,5 åren (sen jag slutade med schampoo). Har kört bikarbonat + äpplecidervinäger under största delen av tiden men i våras när jag var i London var jag tvungen att tvätta med schampoo och sen gick jag i en månad och försökte vänja tillbaka det vid bikarbonatet men det gick seeegt (såg bara smutsigt ut, även när det var nytvättat). Nu har jag köpt ett sls-fritt ekoschampoo från Urtekram som jag kör på som nytt sista-schampoo och i höst när semesterresorna är avklarade börjar jag nog en ny avvägning, och inför det ska jag läsa på om dina andra metoder, så intressant!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! :) Ja vi har schampoo och balsam från Urtekram i duschen nu som jag använt lite i omgångar. Jag kan dock tycka det blir jobbigt med saker med parfym i eftersom jag vant mig av vid det väldigt mycket. I höst tänkte jag experimentera med saltvatten-spray eller skölj :D Sommar hela året!!

   Delete