Sunday, November 13, 2016

Weekly update, week 45.

Hej på er! Här får ni en purfärsk bild (alltså från idag iaf hehe) som sambon tog när han och Draken kom hem från sin promenad. Hon fick sitta i babysittern en liten stund och titta på mamma för då hade jag bara ett par sömmar kvar :)

Det blev ett par swants (= sweater pants) till. Just nu är de i tvätten på ullprogrammet för att se om de kan mjuka till sig lite. De blev lite stela och konstiga. Tanken var att göra ett par snyggare swants men det vettetusan haha. Om inte annat så är de fett varma så jag kan ju ha dem på nån utflykt eller så 8) (om de nu inte krymper i tvätten, hoppas inte lol)

I början av veckan stickade jag färdigt Drakens växtfärgade kofta. Just nu är det en ärm som ska sys ihop och en hel del trådar som ska fästas. Sen knappband, knapphålskant och knappar. Knappknappknapp.

Jag kunde dock inte sammanfoga koftan på studs pga störigt att behöva avbryta mitt i så när jag inte kunde sticka på den la jag upp till en ny sak nämligen en filt till barnet i ett otroligt regnbågigt garn :) Först gjorde jag dominoruta men jag gillade det inte helt så jag repade upp och gjorde en triangel som jag ökade på första och sista maskan varje varv. Det blev inte heller bra dock så jag repade upp igen och nu ökar jag på första maskan på varje varv. Enkelt att komma ihåg :)

Koftan till mig ligger begravd under en massa annat i soffan för den fick minsann inte en endaste maska stickad... Men nu är det faktiskt så kallt ute och den lilla behöver en redig filt! Den här veckan har hon haft en av mammans ylletröjor som filt + en bomullsfilt 8) Fick beställa en rundsticka i den abnorma storleken 10 haha så när den kommer kan jag fortsätta göra färdigt filten. Och sen ska jag baaara.. ;) Alltid är det nåt!

This weeks craftiness. Knitting and some swants in the making!

1 comment:

  1. Vad fin koftan blir, och filten verkar också bli fantastisk.

    ReplyDelete