Friday, December 2, 2016

Day of DIY # 106. Plant dyed baby cardigan.

Hej på er! Här kommer en liten kofta äntligen :)

Nämligen Drakens växtfärgade kofta!

Här har jag skrivit om garnet.

Garn: mitt växtfärgade + vitt från Klippan (båda 100 % ull)
Stickor: 3,5
Garnåtgång: Cirka 105 gram
Knappar: Loppisfyndade pärlemorknappar

Koftan är stickad på samma sätt som de tidigare koftorna (bla denna) men jag gjorde en annan halsringning för vi knäpper ändå inte de översta knapparna på den oranga koftan. Blev väldigt nöjd med den! Jag minskade första och sista maskan på vartannat varv för att få till ringningen.

 Det här fina bandet satt runt en blöjtårta som min bff gjorde till mig och jag tyckte det passade perfekt till den här koftan! :)

Den är fortfarande rätt stor. Jag stickade 18 cm på kroppsstycket och ärmarna innan sammanfogningen. Men det är bra att ha två koftor för häromdagen kräktes Draken precis när jag satt på den andra koftan och då kunde vi ändå gå ut på promenad eftersom jag hade denna :)

I do enjoy making these baby cardigans :) This one is made from one of my plant dyed yarns (wool) + a white wool yarn from Klippans Yllefabrik. I cast on 108 stitches for the body and 30 for the arms (like the previous ones). For this one I made a different neck shaping since we never button the top buttons anyways. I'm pleased with how it turned out and if I make more of these (which I probably will hehe) I'll do the same thing again :) It used up about 105 grams of yarn. I'm extra happy with this one since it was fun to finally make something with my dyed yarn!

Det är så kul att jag stickar upp mina garner och att det blir saker jag är nöjd med (för det mesta iaf). Och så extra kul att äntligen använda ett av mina växtfärgade :) Har fortfarande ungefär hälften kvar av detta + 5 härvor i andra färger. Så det kan bli många koftor! ;)
Toodels!

5 comments:

 1. Vad fin den blev! Älskar verkligen färgen :D

  ReplyDelete
 2. Så otroligt fin den är! Lyx er lilla drake :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) Ja vad skönt om det gick lika snabbt att sticka till en själv :P

   Delete
 3. den är så så himla fin och färgen är ju bara heelt perfekt!!

  ReplyDelete