Pages

Tuesday, December 20, 2016

Day of DIY # 107. The slöjd cardigan.

Hej! Så här frusen såg jag ut på stranden i förmiddags. (ja så purfärskt är detta!)

Det var nämligen dags att fota min kofta som blev färdig för några dagar sen :)

Jag har, såklart, döpt den till Slöjdkoftan. Och den blir mitt bidrag till decembers sypepp!

På den här koftan har jag testat inte mindre än 5 nya saker! Sicken grej va!

Nämligen:
1. mönster (i form av ordet slöjd) på ryggen
2. mönster på ärmarna
3. en annan sorts minskning (sticka ihop 3 maskor)
4. ficka (vilket jag nu vill göra på alla mina tröjor!)
5. blixtlås
 
 Garn: Klippan 100 % ull
Stickor: 3,5 & 3 till resåren nedtill och på ärmarna + fickan
Garnåtgång: 332 gram
Mönster: eget påhitt (raglan, what else liksom)

Den var inte utan sina missöden dock. Jag orkade inte göra provlapp (ajabaja!) utan körde på ett maskantal från en annan tröja (nämligen denna) och i min sömnbrist tänkte jag inte på att den ju är stickad på ett helt annat sätt (2 räta + 2 aviga) så stickfastheten blir ju en annan = tröjan blev alldeles för liten för min nyfunna mammakropp. Därav de rätstickade bårderna framtill. Som jag nu faktiskt är väldigt glad för :) Så det kan gå!
 
När jag skulle göra fickan mätte jag på en köpekofta med fickor (som för övrigt inspirerade mig till att göra ficka). Några centimeter resår och sen bara slätstickning. Sydde fast med garn i samma färg. Blixtlåset tråcklade jag först fast och sydde sen på maskin. Snabbt och enkelt :)

Det är för övrigt han jag är kär i som har tagit bilderna :)

My latest sweater is complete! It's a raglan as usual with a steek so I could make it into a cardigan. I didn't make a proper swatch so I had to knit some garter stitch borders on the front. Which I ended up liking a lot :) I tried a lot of new things for this sweater. Pocket, zipper, new kind of decrease in the raglan yoke + 2 kinds of patterns. I'm happy with how it turned out. It was fun trying some new things!

7 comments:

 1. Åh vad fin den blev! Ser precis ut som något min farmor skulle göra! Vilket kanske låter som något negativt men verkligen är menat som den bästa av komplimanger för hon är den häftigaste personen jag vet!
  Tycker det är himla bra att du sket i provlappen för de där bårderna blev verkligen pricken över i :)

  ReplyDelete
 2. Så snygg den blev! Och nöden är ju uppfinningarnas moder, tycker också att bårderna blev bra, man tror ju att de var planerade från början.

  ReplyDelete
 3. wow! Snyggt jobbat. Och tack för titten :-)

  ReplyDelete
 4. Inser att jag är förskräckligt dålig på att läsa bloggar just nu när jag går in här och imponeras av ett inlägg som är nästan en månad gammalt. Men imponeras och inspireras, det gör jag!

  ReplyDelete
 5. Det här är ju snudd på för bra för att vara sant! Vilket plagg, Helga! Så himla kul med Slöjd-detaljen och jag gillar verkligen rätstickningen fram + fickan.

  ReplyDelete