Sunday, January 22, 2017

Day of DIY # 108. Phone cover & MM january 2017.

Hej! Idag är det dags för mitt bidrag till Monthly Makers januaritema som är kontrast. Jag har gjort ett mobilfodral i bomullsgarn.

 Jag virkade fram och tillbaka med virknål storlek 3. De kontrasterande färgerna fick virkas på varven under ibland för att få lite mönster. Tycker det blev snyggt! Enda jag ångrar så här i efterhand är att jag använde det oranga garnet. Skulle varit blått hela vägen. Menmen. Sen virkade jag fasta maskor runt hela och virkade ihop den med smygmaskor.

Jag funderar på att virka en liten ögla och sy på knapp för att mobilen inte ska kunna glida ur fodralet. Får se hur lång startsträcka jag har på det haha.

Den största kontrasten med det här projektet är ju då att det är en superny, kantig, hård och förgänglig sak som ska ligga i något mjukt, hållbart och handgjort. Jag är fortfarande lite kluven till att ha en sån här telefon men den är praktisk. Skaffade den mest för att kunna ta lite bättre bilder och skicka och så där. Vilket är komiskt för kameran är jätteskruttig haha. Menmen. You get what you pay for ;) Min förra telefon var en viktelefon så den behövde jag aldrig ha ett fodral till. Nu är det ganska mysigt att ha ett fint fodral. Dessutom tycker Draken om att snutta på den (fodralet alltså, inte telefonen). Win win ;)

9 comments:

 1. Jag tycker att det blev fint med orange, men om du inte vill ha det kan du ju virka blått ovanpå.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det får nog vara kvar. Men om jag gör ett nytt ska jag planera färgerna innan :)

   Delete
 2. Haha det första jag tänkte var "har hon skaffat en smartphone?!!" ;)

  ReplyDelete
 3. Himla fint! Gillar de olika mönsterna du fått till! Tycker inte alls att det blev dåligt med den orangea, jag skulle låtit det vara kvar :)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja mönstrena tyckte jag om :) Det oranga får vara kvar. Har vant mig vid det nu ändå ;P

   Delete
 4. Blir så avis på alla som kan virka och sticka och bara få till sånt här! Jätteläckert ju!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) Det skulle vara ett bra nybörjarprojekt om du skulle vilja lära dig nån gång!

   Delete
 5. Kul med virkning! Blev fint med färgerna :)

  Jag har också virkat ett mobilfodral en gång i tiden, men det var enkelfärgat.

  ReplyDelete