Saturday, February 18, 2017

Day of DIY # 110. Orange and red lopapeysa.

Hej! Här kommer min senaste stickade tröja!

Det är en raglan som jag hittade på själv. Jag kanske får göra lite annat så jag inte aaalltid inleder med de orden... ;)

Jag la upp till den några dagar efter jag blev färdig med Slöjdkoftan. Egentligen valde jag ut garnerna för att göra en filt till Draken men sen blev inte det något bra och så gjorde jag en tröja till mig istället :P

Jag ville göra en tjock och rejäl kofta att ha på promenader och utflykter.

Garn: Istex Léttlopi i 4 olika färger
Stickor: 6 till kroppen, 4,5 till ärmmuddarna och 5 till ärmarna
Garnåtgång: 355 gram
Mönster: eget påhitt

Den här koftan blev faktiskt fotograferad två gånger för första gången var det konstigt ljus och jag var inte nöjd med mitt kjolval eller att jag hade mobilen i fickan så den såg helt utdragen ut. Jaja :p

Ett av mina nyårsmål är att göra någon ny detalj på alla mina kreationer. Nytt för denna skapelse var att jag stickade med så tjocka stickor. Snabbt som tusan gick det! Och så sydde jag fast fickan på maskinen istället för med handsömnad. Det gick bra det med :)

Den är varm och skön :) Jag stickade den runt och som vanligt gjorde jag den med steek så jag kunde klippa upp den sen. Och så fick den en rätstickad bård också som jag sydde fast blixtlåset i :) Jag tycker koftan blev bra men känner ingen sån där wow-känsla som med min förra. Det är en bra brukskofta typ. Men det är ju inte fy skam det heller :) Den är iaf mycket finare på än när den ligger ensam. Vilket ju är gött! ;)

Min fina sambo fotade som vanligt och vi hade mysigt med kaffe och kaka under tiden :) Sen kan vi väl hålla med om att det kan bli vår snart med tanke på att min hud är samma färg som bakgrunden haha!

This is my latest sweater, a lopapeysa for myself. I made it with the intention of using it for outdoorsy activities. It's knit in the round with a steek so I could cut it and make it into a cardigan. I made up the pattern myself as usual. It's raglan, what else ;) The body is knit with size 6 needles. The arm cuffs were made with size 4,5 and the rest of the sleeves with size 5. It was a fast knit! I like it, it's really warm and comfortable :)

8 comments:

 1. Jättefin! Lyxigt med sol också!

  ReplyDelete
 2. ÅÅÅÅHHH vad jag tycker om den! Den är så himla underbar och Ronald Weasleyig och ser så mysig och fantastisk ut! Ficka också <3 (vilket det är för lite av på stickade plagg enligt mig)

  ReplyDelete
 3. Koftan är jättefin, fantastiska färger.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) Jag blir förhoppningsvis gladare för den med användning.

   Delete
 4. Äh, du behöver väl inte göra annat, jag tycker att alla dina raglantröjor som du hittat på själv är så fina (som det mesta du fixar med).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha nä jag behöver kanske inte det! :) Tack så mycket!

   Delete