Thursday, May 11, 2017

Day of DIY # 117. Lopabuxur.

En alternativ titel hade kunnat vara "bli inte för kaxig med torktumlaren".

Men nu går vi händelserna i förväg va. Det här är alltså blöjbyxor nummer 4.

 Jag var på kurs i Irländsk stickning för några år sen och hade en fin provlapp i mina gömmor. Min mamma föreslog att jag kunde använda den till ett par blöjbyxor. Och eftersom magvärmaren jag tänkt göra med den fortfarande inte blivit av tänkte jag att det var en god idé!

Garn: Léttlopi
Mönster: lite eget påhitt. Jag plockade upp maskor som ni ser på de övre bilderna och sen följde jag samma princip som med de andra blöjbyxorna
Stickor: 3,5 för midjemudden, 4 för benmuddarna och 4,5 till resten.
Storlek: ja det var väl just det haha
Garnåtgång: 70 gram
Något nytt jag testat: jag tror faktiskt att detta är min första enfärgade stickning någonsin. Iaf för ett helt plagg. Det var inte något som tog direkt men kanske blir det något mer enfärgat i framtiden haha

Sen tänkte jag att eftersom de blev rätt stora och inte så täta så skulle jag köra dem i torktumlaren lite (vilket jag gjort med de andra). Meen jag glömde bort dem lite och det var en massa annan tvätt i + jag hade inte sänkt temperaturen. Whoops.

Men de är ganska fina ändå och till en liten bäbis skulle de nog hålla tätt hur länge som helst ;)

Another pair of soakers for cloth diapering. Made from icelandic Léttlopi, which is a really nice wool yarn :) The waist cuff is made with size 3,5 needles, the leg cuffs with size 4 and the rest with size 4,5. The cable part in the middle was a test from a work shop in irish knitting I attended a couple of years ago. Fun to put it to use! Unfortunately I tumbled them a bit too much so they will have to wait for a smaller child. They used up 70 grams of yarn.

4 comments:

 1. Tänk vad man kan göra av en provlapp.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det var roligt! Jag har ju en till någonstans i gömmorna :)

   Delete
 2. Man skall alltid ha respekt för en torktumlare/ från en som vet :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det känns ju som en grej jag bara kommer göra en gång (hoppas jag!).

   Delete