Tuesday, March 5, 2019

Day of DIY # 138. Lopajacket.

Nu har jag gjort det igen. Stickat min bästa stickning hittills!

Jag är så rackarns glad för min nya jacka alltså! :D

Garn: Stickad med dubbelt garn. 1 tråd Léttlopi + 1 tråd Einband och lite entrådig ull från Ullcentrum (som luktar så himla gott) = DRÖMMIGT!
Mönster: eget påhitt som vanligt. Med raglan. Haha :)
Stickor: 6,0 till kroppen, 5,0 till ärmmuddarna och 5,5 till resten av ärmarna, 5,0 till kragen och 6,0 till "knappkanten"
Garnåtgång: Tyvärr glömde jag såklart väga den innan jag sydde i foder och blixtlås men hela alltet väger 1070 gram. Gjorde av med 9 hela nystan Léttlopi :) Så det är ju 450 gram bara där. Och så typ 200 gram einband.

Här sitter jag och ammar med publik. Och så skymtar fodret fram. Det är ett ulltyg som jag fick av min mamma :) Hon bidrog även med det gröna einbandet. Enda jag köpt nytt är blixtlåset. Och faktiskt så fick jag det mesta av léttlopin av min pappa från diverse Islandsresor. Så himla bra med en stash va!! Framför allt för att garnerna passade så fint ihop!

Jag började med att fodra kroppen (och fickorna). Får se om ärmarna blir fodrade också framöver. Kanske nästa vinter. I år har vi knappt haft nån vinter... Varm är den oavsett! Snart kan jag inte ha den mer denna säsongen :/

Tanken med jackan var att det skulle vara en bärjacka. Jag skulle sy en panel att knäppa i när jag använder bärselen. Köpte 2 likadana blixtlås. Men den är så pass stor att den går att knäppa om barnet ändå och nu är det snart slut på säsongen så jag skippade panelen.

Ull ull ull! :) Och superkonstig min haha

Tycker om den så mycket att jag vill göra en till! Fast tunnare och mer som en vår/sommarjacka.

Actionbild! Ps hur bra att jag ville ha ett par jeans och sen hittade dessa i makens garderob?? 
Superbra! 

Också bra att maken fotograferat som vanligt :)

Just nu passar den verkligen in i landskapet :) Hurra för lyckade projekt! Och ull. Alltid hurra för ull :D

2 comments:

  1. Jackan blev verkligen jättefin.

    ReplyDelete
  2. Vad härlig den ser ut! Lettlopi är ju ett fantastiskt garn att sticka plagg i alltså :)

    ReplyDelete