Saturday, February 21, 2015

Inspiration for refashioning.

Hej!
Typiskt svårt med ett bra engelskt ord för återbruk? Jag säger refashion men tänker att det kanske låter så kläd-relaterat då? Anyways! Eftersom det är återbruk som är tema den här månaden i Monthly Makers så tänkte jag det vore kul att göra ett inlägg med mina återbrukade favvosar. (Och för att jag på sistone har varit väldigt inne på att göra favoriter-inlägg. Lathet? Nostalgi? ÅTERBRUK!?) Blev mycket återbruk faktiskt i början av bloggen, innan garnet bara krävde min totala uppmärksamhet mest hela tiden. No hard feelings yarn, you the best.

Slipskjolen är ju fortfarande det coolaste jag gjort. Och i sanning ett återbruk!

En krympt ylletröja till varm och skön kjol, ja tack!

Jag har sytt mycket av påslakan. Här är ett härligt sommarlinne (som fotograferades med storslagen utsikt).

Vita lakan är toppen till söta lavendelpåsar men också att brodera på. Hittar du tråd och garn på loppis är det ännu roligare :)

En jeansskjorta till broderad topp.

En rund duk blir en cirkelkjol med några få enkla steg.


Eller varför inte en matta av gamla plastpåsar.

Och Keymaster.

Some refashioned / repurposed favorites :) Links to all the projects under the pic.
Toodels!

3 comments:

 1. Återbruk är bäst! Man kan verkligen släppa fram kreativiteten - och blir man inte nöjd så gör det ju inte så mycket. Materialet kostar nästan inget, men man har lärt sig något till nästa gång.

  ReplyDelete
 2. 'Remake' brukar jag nog använda mest, eller 'upcycle'. Och som ni säger - återbruk är bäst!
  Du har gjort så jävla gediget återbruk här - det är fantastiskt! Så impad av dina idéer! Att göra en cirkelkjol av en rund duk har jag också tänkt, fast till jul eftersom det är en julduk. Har du någon favorit-beskrivning på hur en bör gå till väga för att fixa midjan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! :) Aah upcycle var nog ordet jag tänkte på men inte kunde komma på! Jag tänkte göra en julduk faktiskt men hittade ingen i passande storlek. Den första kjolen jag gjorde (den bruna) klippte jag bara till lite slarvigt. De andra mätte jag runt rumpan och klippte så hålet blev ungefär så stort. Fick skarva på en av dem för jag + sömnad + matte är inte alltid bästisar :P Och så gummiband i linningen.

   Delete