Saturday, March 21, 2015

Day of DIY # 79. Sweater masterpiece.

Hej!
Tydligen tycker jag om att döpa saker till ### masterpiece. Men asså. Jag och jante har ju aldrig klickat och vissa grejjer jag gör är riktiga mästerverk så. Här kommer den finaste tröjan jag stickat :) Som vanligt är det han jag är kär i som har tagit de fina bilderna. Bidrar med tröjan till veckans symöte hos Husmorsskolan :)

Ett stycke egendesignad tröja i garn från Klippans Yllefabrik. Oh Klippan, what would I do without you? En liten mysig grej med den här tröjan är att efter att ha repat upp en första idé la jag upp på nytt den 23 december i köket medan mina föräldrar kokade julskinka.

274 gram garn gick åt. Jag använde tre färger. En rosa, en rödlila och en mörklila.

Jag har en tröja som min mamma stickat till mig med flätmuddar. Jag tycker det är så fint så jag ville göra nåt liknande. Plus använda mina skills från den irländska stickkursen jag var på för ett tag sen :)

Jag lät en fläta fortsätta hela vägen upp.

 Livet är 2 räta + 2 aviga med alternerande färger. Ett bra sätt att få det jämnt med mönsterstickning ;)

 Efter det flerfärgade kommer... raglan! 8) Och en vikt fläta till halslinningen :)

Supernöjd!

This is my latest knit for myself. A spectacular raglan with pink, reddish purple and dark purple yarn from Klippans Yllefabrik. 274 grams of it to be exact. The bottom is 2 knit + 2 purl in alternating colors. The cuffs have cables with one running along the arm all the way up. This is a bottom up raglan, it's what I do. I love it! :) And I also love you wool. Pics by bf, I love him even more than wool.

Toodels!

8 comments:

 1. Va kul! Vilken härlig tröja. Det påminner mig lite om pianotangenter och jag börjar redan bygga ett mönster till en tröja med pianomönster i mitt lilla huvud. Kul med flätor på ärmarna också.

  ReplyDelete
 2. Wow vad du är duktig! Den är superfin! Synd att jag inte har tålamodet.

  ReplyDelete
 3. Oj så fin den är!! Jättefina detaljer och mönster!

  ReplyDelete
 4. Det var en jätte fin tröja, så fint mönster och färger .

  ReplyDelete
 5. Alltså guud så fin! Är så himla imponerad!

  ReplyDelete
 6. Vad lyckad tröjan blev. Många fina, genomtänkta detaljer.

  ReplyDelete