Wednesday, April 1, 2015

Lacemaking / bobbinlace.

Hej!
För ett par helger sen var jag och hjälpte till inför en kurs i knyppling. Det var kul att se tekniken och lyssna på kursledaren berätta lite om det. Jag testade inte själv utan satt och broderade men har ju en dyna inte alltför långt bort om jag skulle vilja prova :)

Som ansvarig var det min uppgift att köpa fika. Av någon anledning blir jag alltid crazy och köper en massa. Har nog fått "det får inte se snålt ut" inpräntat för mycket haha. Och så Zoégas. Det går liksom inte att köpa något annat här, folk skulle bli ledsna haha. Fast istället för Skånerost blev det fair trade :) (kul fakta, i min närbutik har de Skånerost vid kassan för folk stjäl den annars lol, äkta Skåne)

Så hade de lagt upp så fint så jag var tvungen att fota lite. Slöjd <3

Kul att det är så himla annorlunda. Massor av pinnar! I en enda röra.

Och så värsta stimmiga dynan med ett hjul i. Jag var så fascinerad så jag glömde helt av att fota efter mamsen satt igång med sin 8)

One saturday afternoon I was helping out at a work shop in lacemaking / bobbinlace. Not sure which word is correct but it was really fun seeing the technique :)
Toodels!

2 comments:

  1. Mästerligt arrangerat av kursansvarig. Spetsigelkotten väntar fortfarande på att bli klar.

    ReplyDelete
  2. Åh knyppling alltså. Nån gång måste jag testa detta. Och när det gäller fixa fika tänker vi alla olika. Jag ser det som en chans att få baka. :D

    ReplyDelete