Wednesday, March 30, 2016

Day of DIY # 87. Woolly granny blanket.

Hej!
Här kommer så den slutliga produkten av ett projekt som ändå figurerat ofärdigt flera gånger på bloggen. Filten med stort F. Jag är så himla nöjd! Sambon tog fina bilder som vanligt.

 Den är liksom relativt gigantisk. En bit längre än mig (1,70 cm).

104 rutor, 1206 gram.

Och den är supermysig och varm att ligga under. Vilket ju var hela poängen! :)

Jag är väldigt nöjd med färgkombon. Det mesta var sånt jag hade hemma. Kantfärgen fick jag ju åka och köpa men fick massor över så har planer på att göra en flätstickad tröja pga ljust och najs :)

Garnet är från Klippans Yllefabrik (var annars skulle jag ha råd med 1,2 kilo ylle liksom). Virknål var storlek 3,5. Rutorna är ihopvirkade med smygmaskor vilket är mitt favoritsätt (och enda hehe) att virka ihop rutor. Tycker det är enkelt och det blir fint :) Runt hela härligheten gjorde jag 5 varv fasta maskor.

Jag bjuder på en (den) dagens outfit också. Mössan, kassen och halsduken har jag gjort själv. Vantar och sockar från mor. Islandströja från nån dansk dvs second hand. Och kjolen är min nya(ste) favoritkjol. Den är svart, har fickor, foder och är så himla bekväm. En riktig fullpott för 35 kronor :D

Finally my woolly granny square blanket is finished and photographed! It weighs 1206 grams and consists of 104 squares with 8 rows in each. I joined the squares with slip stitches and the edging is 5 rows of single crochet. It’s real nice to snuggle up in it on the couch! I’m really pleased with how it turned out and that I had the patience to finish such a giant project. It's a real confidence booster :)

Toodels!

8 comments:

 1. Så fin den blev! Måste vara en så häftig känsla att få avsluta ett så pass stort projekt ändå. Har två filtar som jag varierar mellan att ha i knät när vi tittar på serier och det kommer bli både tomt och skönt när de väl är färdigställda :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja det känns faktiskt lite overkligt när jag tittar på den typ "har jag verkligen gjort den?" :P

   Delete
 2. WOW!!! Vilket otroligt arbete du lagt ner. Virkning, trådfästning, montering. Jag är imponerad. Fin blev en också. Förstår att det är gosigt att ligga och värma sig under den.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! :) Ja det tog sin lilla tid, men det är ett rogivande projekt ändå. Framför allt att virka den i ull.

   Delete
 3. Så fantastiskt fin den blev. Kantfärgen höjde hela intrycket. Kul att du vågade ta en ovanlig färg, det ger karaktär åt filten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yey! Jag tycker inte kantfärgen är så ovanlig men det är kanske för att jag är så van nu. Det mest ovanliga är väl egentligen att hela filten är så oregnbågig :P

   Delete
 4. Alltså wow, vilken enorm filt! Det är väldigt imponerande att lyckas slutföra en så pass stor filt! WOHO! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha ja den blev faktiskt större än jag hade trott :P Som tur var så gjorde det ju ingenting :)

   Delete