Saturday, April 9, 2016

Day of DIY # 88. Blue cotton sweater.

Hej!
Jag vet att jag ofta säger "detta är det bästa jag gjort hittills" men asså detta är ju typ det. Haha. Det kanske är för att jag utvecklas hela tiden och blir duktigare på det jag gör :) Och för att ibland så blir ett projekt bara sådär toppenbra! Sambon som fotat :)

Den här tröjan tog 10 månader från uppläggning till avmaskning. Egentligen tog det inte så lång tid men jag var tvungen att ta en paus på en cirka megastor virkad filt för jag blev så trött på all bomull hehe.

Men tur att jag gjorde det för sen blev det mycket roligare att göra färdigt :)

Ganska kul att jag tänkte magen skulle synas så mycket på dessa bilderna så jag ville berätta om graviditeten i ett annat inlägg först innan jag la upp detta. Så syns det ju knappt alls, mer än på denna bilden :P

Tröjan är iaf stickad med stickor 3, förutom resåren till ärmmuddar och halsringning som är på 2,5. Garnet är olika jag hade hemma, 100% bomull alltihop. Basfärgen och muddarna är från Redlunds manufaktur. De andra är sånt jag inhandlat till diverse mormorsrutsbabygrejer :) Kul att jag hade så många olika nyanser! I sidorna gjorde jag lite resår för att göra den lite mer figurstickad.

Eventuellt är den lite för kort men jag ska vänta tills efter förlossningen för att se om det stämmer :P

Inspiration från islandströjor med sitt mönster längs muddar och ok :) Detta är mitt bästa raglan-ok hittills, sitter som en smäck! Tycker att det blev så himla fint också med de olika blåa nyanserna :)

Hihi :)

Blev så nöjd med den så jag är faktiskt sugen på att göra en till nästan likadan i andra färger! Men det får bli sen när jag kan prova saker lite mer ordentligt ;)

A cotton sweater that took almost a year from start to finish. After finishing the body and first sleeve I got so tired of it and put it away for several months. After that break it was actually fun to finish it :) I’m really pleased with how it turned out! Most of the yarn is 8/4. It’s knit with size 3 needles except for the arm cuffs and collar that’s knit with size 2,5. I also made some ribbing in the waist to make it a bit more fitted. As usual it’s a raglan sweater that I came up with myself 8)

Toodels!

8 comments:

 1. Himla snygg tröja! :)
  Och den där magen kommer nog att synas tids nog ska du se. Och efter förlossningen kommer du ha ett jobb med att den INTE ska synas. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag hoppas mest att min kropp är ungefär lika stor efteråt så jag kan ha kvar mina kläder :p

   Delete
 2. Snygg tröja och finfin mage. Grattis!

  ReplyDelete
 3. Tröjan är jättefin, och nu har du ett mönster som du vet passar. Det är bara att köra på med nya varianter.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja jag har 200g grönt och brunt från Redlunds så det blir kanske en till 8) Men nästa år.

   Delete
 4. Så fin den blev! Älskar färgerna och tycker att den påminner mycket om de här vantarna som jag fullkomligt älskar http://atilio.metromode.se/2015/12/09/upcycle-your-wardrobe-4/ :) Någon gång ska jag också bli såhär grym på att sticka!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) Ja jag gillar verkligen färgerna och ja de påminner om dina vantar :) Toppenfina!

   Delete