Thursday, April 21, 2016

Day of DIY # 89. Coffee skirt upcycle.

Hej!
Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag lite svårt att ha mina vanliga kläder nu när magen växer. Jag har dessutom flera kjolar som jag bara har barbent pga ofodrade och fastnar i strumpbyxorna. De flesta av dessa är dessutom med blixtlås + knapp så jag kommer ändå inte kunna ha dem i sommar... Så jag gick ner till affärerna för att shoppa. Skoja. Jag DIYade. Sambon har fotat bilderna på mig. Och så kan jag vara med på Sypeppen igen! :)

 Jag har en låda med kläder som ska göras om. I den fanns denna klänning som dels var konstig modell (fett stor upptill..) och fel färg (vitt är opraktiskt + mkt roligare med färg 8)).

Chop chop. Så gött med ett plagg som redan har en resårig kant hehe.

Jag tog ett gummiband från en tidigare upcyclad kjol som fick stryka med i ett annat projekt och vek in och ner kanten runt gummibandet.

Så blev det en kjol helt plötsligt! Som jag sydde efter solen börjat gå ner...

Sen var det ju det där med färgen... Jag ville inte ha en vit kjol så jag stoppade ner den i en burk med 5-6 tepåsar, varmt vatten och en kanna kaffe. Latkvinnsvarianten på att färga kläder hehe.

Jag hade gärna sett att den blivit lite mörkare men what the heck.

Den blev batikig och fin iaf :)

Klänningen hade 3 veck fram och 1 bak vilket blev fint även på kjolen :)

Här syns inte kjolen alls haha men jag tyckte det var en sån härlig bild. Det grymma garnbollshalsbandet med matchande stickor har sambons lillasyster gjort till mig :)

Sen poserade jag på en stubbe innan vi gick och kollade på djuren.

Göttans att skapa gravidplagg som kommer vara bra när jag är ogravid igen också :) Kjolen är mestadels bomull + sitter inte åt så mycket så jag tror den kommer vara skön att ha i sommar också!

A sewing project! I made a skirt from an old dress and dyed it with tea and coffee :) It's really comfy.

Toodels!

9 comments:

 1. Perfekt upcycling ju! Älskar hur mönstret blev :) Plus så mycket skönare att ha kläder som sitter under magen än på magen (tycker i alla fall jag) och alltid svinfint att fynda i sin egen garderob ju!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det är det bästa :D Idag hade jag en lös klänning och det var så himla skönt att ha nåt som inte satt åt alls under/på magen :)

   Delete
 2. Snyggt blev det! Undrar kring det där med att färga tyg med te/kaffe, går det bort i tvätten så småningom eller sitter det ganska hårt?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) Vi färgade några strumpor en gång (och lite annat) och strumporna tvättades många gånger. Har för mig att färgen satt rätt så bra. Det går säkert att göra lite mer ordenligt genom att ha lite salt eller nåt sånt i också.

   Delete
 3. Vad fin kjolen blev.

  ReplyDelete
 4. Aah så smart remake! Och jag älskar kaffefärgningen. Är sååå inspirerad att färga lite egna bakgrunder till broderier!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) Jag tänker typ att allt som missfärgar borde vara bra att färga med haha. Blåbär och rödvin :P

   Delete
 5. Snyggt och smart! Att färga med te verkar ju kul, går det må tro att färga med roobois och få det rött?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det blir nog lite rödaktigt iaf. Jag har testat med hibiskus, det blir rätt så rosarött av det. Kanske hibiskus, rooibos och svart te tillsammans? :) Borde inte bli så rosa då iaf.

   Delete