Pages

Saturday, May 21, 2016

Månadens gröna, maj: rabarber.

Hej!
Det har kommit en vegetarisk matlagningsutmaning som heter Månadens Gröna. Jag tyckte det lät skoj och bestämde mig för att haka på direkt! Mer vego åt folket liksom :) Temat för maj var rabarber vilket jag tyckte kändes supermumsigt! Jag är inte så mycket för att baka nu för tiden och hade jag inte redan gjort rabarberchutney en gång hade jag nog hakat på månadens värd Annie (som lagade det, med burgare mmm!) med något liknande :) Efter lite klurande bestämde jag mig för att göra en juice. Aldrig testat göra det med rabarber så det var skoj! Jag funderade också på rabarber i glassform så det kanske kommer senare under sommaren :)

Till juicen använde jag 2 stjälkar rabarber, 4 pink lady-äpplen (mina favvosar!) och en citron.

Choppade allt lite grovt och la upp det i ett av mina fina uppläggningsfat. Blå Blomst <3

Eftersom rabarber är så grovt och detta faktiskt var till en utmaning effortade jag och tog fram råsaftcentrifugen. Här kan ni se varför jag gillar min blender så mkt haha.

Men den gör ju verkligen jobbet! Det blev en rätt så sur juice, vilket jag gillar. Om en vill ha den mer söt skulle det nog vara gott även utan citronen. Kanske blanda i lite morot eller apelsin också :)

My contribution to Månadens Gröna, a monthly vegetarian food challenge. The theme for may was rhubarb! I made a juice with rhubarb, pink lady apples and lemon. Yum!

Toodels!

5 comments:

 1. Åh, spännande med rabarberjuice. Älskar att koka rabarbersaft och det är en storfavorit hos mig. Den brukar jag blanda med jordgubbar. Så gott! Jag har också tänkt haka på Månadens gröna, men inte kommit på vad jag ska göra med rabarber än... Jag får se om jag kommer på nåt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rabarbersaft med jordgubbar lät riktigt gott! Köpte en fläderdryck med rabarbersmak också häromdagen. Den skulle nog vara ännu godare om den var hemmagjord :)

   Delete
 2. Tunn, tunn saftsoppa på rabarber är jättegod att dricka kall en varm dag.
  Apropå saftsoppa, det fick man efter morgonamningen på BB (på stenåldern när man fick vara kvar flera dagar och vila och bli uppassad).

  ReplyDelete
 3. Åh, det ska jag testa att göra. Synd att inte äpplena är mogna än... det är liksom bara blommor där ute än så länge. Och citronträdet har dött... fast det var inte ens några blommor på det. Allt kanske inte behöver vara hemodlat. Rabarber har jag i alla fall.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Du kanske kan göra det lite senare i sommar? :) Jag tror som sagt den blir god även utan citronen.

   Delete