Sunday, May 22, 2016

Day of DIY # 92. Upcycled cushion.

Hej!
Här kommer mitt andra jeansprojekt på raken (av tre, än så länge... hehe). Jag skrev ju i min senaste veckouppdatering om midjetröjan som fått nytt liv. Jag tänkte att det kunde vara bra att ha en sittdyna. Framför allt en av tovad ull. Och jeans 8)

Jag gjorde en mall av papper för att få en bra form och storlek. Sen sydde jag ihop ylledelarna för hand och därefter zickzackade jag dem på maskinen. Till bakstycket använde jag restbitar från skötväskan och lite nya småbitar från ett annat par byxor. Av någon anledning tyckte jag det kändes lättare än att mäta ut en bit av lämpligt tyg haha. Min sömnad works in mysterious ways.

Jag får väl också erkänna att jag inte orkade byta tråd så den ser lite Frankensteinig ut haha.

Men baksidan gillar jag :) Hoppas den ska värma min rumpa i sommar. Och så får den nog ligga i vagnen under hösten. Tänker att det kan vara skönt att ha något att sitta på om jag ska pausa vid nån bänk när jag är ute och promenerar. Vi får se! :)

Och fastän jag inte tycker att det är det snyggaste jag sytt så tänker jag att den kommer göra jobbet, vilket ju är det viktigaste (för en ute-dyna iaf!). Och att jag inte behövde handla en endaste liten trådstump till projektet. Återbruk is the shit!

I made this upcycled cushion from this knitted sweater (that sadly didn't fit properly) and some scraps of jeans and chino-pants. Courtesy of the bf :) No trip to the store, no money spent :) Just the way I like my projects!

Toodels!

2 comments:

  1. Haha känner verkligen igen mig i det där med att vara för lat för att orka byta tråd ;) Tycker dina återbruksprojekt är riktigt roliga att ta del av, jag får så mycket egna idéer av dem :)

    ReplyDelete