Thursday, May 19, 2016

The third trimester.

Hej!
Igår när vi skulle läsa om veckan vi är i nu på 1177s gravidkalender stod det att vi gått in i den tredje trimestern. Låter ju helcrazy! Vad fort (och långsamt) tiden går asså. Vi är alltså i vecka 28 nu. Våra veckor slår om på tisdagar och så brukar vi fota magen på helgen. Så jag har ingen vecka 28-bild med här. Däremot bjussar jag på de två veckorna innan det :) Och så en liten uppdatering om läget.

Igår var vi på glukosbelastning. Jag har blivit jätteförkyld och hade vaknat flera gånger under natten (och inte bara för att kissa och sen somna om som jag brukar..) av nästäppa och ont i halsen. Usch! Blev alltså en väldigt trött morgon. Utan frukost! Glukosbelastningen är för att se hur blodsockret ligger och en får inte äta något innan. Som tur var hade de sköna futoner hos barnmorskan och jag låg mest och vilade. Mitt blodsocker var väldigt bra så det var skönt (verkar alltså som att mitt fruktintag är cool bananas ;)). (Så här såg magen ut i vecka 26. Det var supervarmt och jag hade sommarlinnet på mig :) I bakgrunden syns min käpp från i somras när jag var på orientalisk danskurs)

Däremot hade jag lågt järnvärde vilket förhoppningsvis förklarar varför jag varit så trött och andfådd på sistone. Kanske också varför folk tycker att jag är så "blek om nosen" hela tiden :P (De verkar glömma att min vinterhudfärg är åt det kritiga hållet.) Så nu har vi beställt järntabletter. Barnmorskan skulle även mäta magen men Draken hade lagt sig på tvären så jag ska tillbaka om två veckor för att mäta om. Hjärtslagen var som de skulle iaf och jag har fortfarande jättebra blodtryck :) (I helgen och vecka 27. Då hade det blivit kallt igen och jag fick ta på mig strumpbyxor blä! Jag är ju en strumpbyxemänniska men när jag väl fått gå barbent känns det inte alls nåt kul att ta på dem igen.)

Jag mår fortfarande mestadels bra i min graviditet. Det har varit tyngre att promenera och så men jag hoppas det blir bättre av järntabletterna. I juni ska vi på föräldrautbildning och psykoprofylax. Ska bli spännande! Vi försöker ta det som det kommer men har fortfarande inte riktigt greppat hela grejen. Det kommer förhoppningsvis när Draken kikar ut ;)

Another pregnancy update. We had a control yesterday. My blood sugar and blood pressure is fine but I'm low in iron so I need to take some supplements. Hopefully this will make me less tired and short of breath! This week we entered the third and final trimester. Time flies! (and at the same time moves really slowly...) I feel good most of the time but I still haven't grasped this whole life changing experience. Luckily we still have 3 months left :)

Toodels!

2 comments:

  1. Min syster (som också bor i helsingborg) berättade att alla där gör glukosbelastning men här hos oss behöver en bara göra det om barnmorskan misstänker att något är galet. Kanske ska vara glad för det för det låter inte som det trevligaste en får uppleva? ;P Hoppas att järntabletterna hjälper dig mot tröttheten, det är så skönt när de får effekt och en (läs: jag) bara "jahaaaa, var det såhär jag borde må!". Känner för övrigt verkligen igen det där med att greppa så lite åt gången men nu de senaste veckorna gör jag och Viktor inget annat än att prata om vår bebis och hur allt kommer bli, hur mycket vi längtar osv och det känns så fint att vi äntligen är där i tankesättet, att vi förstår vad som verkligen är på väg att ske. Tror absolut att det finns en mening med att gå så många veckor för allt faller liksom på plats efterhand :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja asså det var inte så roligt :P Men skönt ändå att veta att jag har bra blodsocker :) Och så var det ju tur att de tog mitt järnvärde nu så jag kan rätta till det. Hoppas det blir samma för mig då! :) Asså ååh ja tänk att ert barn kommer snart :)

      Delete