Tuesday, June 28, 2016

Blender series: plant milk.

Hej!
Här kommer del 2 av min blenderserie. Förra gången gjorde jag juice. Den här gången blir det mjölk. Typ ;) Jag dricker i princip bara komjölk i kaffet (om jag inte har ikaffe). Däremot är det väldigt najs med mjölkiga drycker att ha i smoothies, milkshakes etc. En liter räcker inte så länge om jag har milkshakecravings så det blir mycket pengar och kartonger att bära hem från affären. Sen tänkte jag att jag får ju ta mig samman och göra det själv!

 Det första jag testade att göra var havremjölk pga det verkade så enkelt och så är det det jag köper mest. Jag använder mig av proportionerna i det här receptet. 2 dl havregryn till 1 liter vatten och så rätt ner i blendern. Jag har inte salt eller nåt sötningsmedel i min mjölk dock.

Jag har ingen saftsil men är slöjdig så den här konstruktionen blev det i förra lägenheten :P Får se hur jag ska lösa det på nya stället...

Sen tänkte jag att det vore kul att testa nån annan sort så jag la 2 dl ekorisgryn i blöt över natten.

Sen blendade jag det med 1 liter vatten och silade på samma sätt som med havren. Smakar... ris. Haha.

Flaskan i bilden här ovanför är min favorit. Den har stor öppning och är lätt att diska. Havremjölk lämnar gärna en hinna på glaset som var omöjligt att få bort från flaskan med litet hål. Då är det bra med en flaska där det går att få ner hela diskborsten :) Jag köpte min på Coop för ett par år sen. Än så länge har jag tyvärr inte använt "köttet" som blir över i silduken till något men en vacker dag ska jag iaf ta med det in i duschen och skrubba mig med det!

Another episode of my Blender Series. This time I made plant milk from oats and rice :) I like oatmilk the best. It's awesome for smoothies and milkshakes!

Toodels!

2 comments:

  1. Jag har faktiskt en saftsil med ställning som jag inte använder så ofta. Du kan ju ta den på långlån.

    ReplyDelete