Sunday, June 19, 2016

Pregnancy update.

Hej!
Jag tänkte att det kunde vara dags med en liten uppdatering om graviditeten. Och så gjorde jag en egen kategori till det som ni hittar här. Och så bjussar jag på lite magbilder för 1. inge kul med ett inlägg utan bilder eller hur och 2. jag är fortfarande så fascinerad av att jag har värsta magen mitt i allt och 3. vi fotar ju faktiskt varje vecka. Håhå :)

Vecka 28 och jag skrotade runt i min Falconer-tisha. Detta var veckan jag gjorde glukosbelastningen som jag skrev om i min förra uppdatering.

Vecka 29. Jag var hos min läkare och blev fortsatt sjukskriven 50% fram till min semester vilket var en stor lättnad. Är sjukskriven pga utmattningssymtom och alltså inte pga gravid.

Vecka 30. Den veckan var vi på första psykoprofylaxutbildningen. Jag blev jätteyr av allt andande och fick lägga mig på golvet en stund. Sen gick det lite bättre men det var sannerligen varmt den veckan och jag pustade och stånkade en hel del. Syster L var på besök under helgen och det var något speciellt att vara med alla mina systrar, syskonbarn och de två ofödda samtidigt. (ska alltså inte få tvillingar utan ett till syskonbarn ;)) Jag var även hos barnmorskan på drop in för att mäta draken, som låg på tvären igen haha.

Vecka 31. Första magfotot från vår nya lägenhet! :) Här ser ni även en sneakpeak på spjälsängen (som är fylld med icke babysaker atm hehe). Det var en ganska jobbig vecka psykiskt och jag var hemma från jobbet. Vi gick på vår första föräldraträff, i ett varmt rum och jag höll på att svimma i stolen. Suck! Utbildningen var iaf bra. Dagen efter var vi hos barnmorskan igen för kontroll. Drakens hjärta bultade på i god takt och mitt blodtryck var bra... 

Nu är vi i vecka 32 (men har inte fotat än). Den här veckan var nummer 2/2 på både psykoprofylax och föräldrautbildning. Jag höll inte på att svimma :P Dock hade jag en riktigt jobbig natt till måndagen då jag blev jätteyr av att ligga ner. Så jag var uppe och vankade, läste, kissade hur många ggr som helst, vankade lite mer, drack en smoothie osv. Klockan 2 tänkte jag wtf och ringde förlossningen. Barnmorskan där sa att jag har lågt blodtryck och att jag måste äta väldigt regelbundet. Kan ju tycka att min ordinarie bm kunde sagt att ja det är bra med lågt blodtryck men det kan också göra att en blir yrslig, svimfärdig, måste äta preeeecis innan en ska sova osv. Så nu trycker jag i mig nåt precis innan jag ska sova för annars ligger allt bara och snurrar -.- Tips på att inte äta havrefras i sängen också när en har en sambo som försöker sova haha naw.

Tyckte det kunde vara kul att klippa ihop dem och jämföra. Fast jag tycker typ den ser lika stor ut på alla bilderna. Den här veckan har jag tänkt massor på vem det är som är där i. Och längtat en hel del. 8 veckor kvar!

Four weeks of pregnancy pics!

Toodels!

4 comments:

 1. Vad roligt att se hur magen växer. Hoppas du mår bättre, när det är tungt kan du tänka på att graviditeten i alla fall snart är över, och då blir allt jobbigt på ett helt nytt sätt :)

  ReplyDelete
 2. Så kul att se utvecklingen! Hoppas att du mår lite bättre nu i alla fall :)

  ReplyDelete
 3. Åh, vad mysigt med bebismage:) Kan sakna min ibland fast jag har Lilleman här...är så mysigt att tänka på att någon bor i ens mage, fantisera om vem det kan vara o.s.v... Hoppas att tiden fram till förlossningen går fort:)

  ReplyDelete
 4. Så fint med barn som väntar. Och kul att ni kallar det draken. Tänkte på Game of Thrones och "Mother of Dragons" :D
  Hoppas du långsamt mår bättre (för det tar ju sin tid med utmattning) och att du hinner återhämta dig tillräckligt inför förlossning och bebisnätter. <3

  ReplyDelete