Thursday, September 8, 2016

Day of DIY # 102. Orange and grey baby cardigan.

Här kommer bilder på kofta nummer 2. Eller egentligen nummer 3 men vi räknar inte den upprepade va? Påbörjad när barnet låg i magen och avslutad när barnet sov ;)

Stickade (typ) efter samma mönster som den förra (nämligen detta). Men räknade om maskantalet och la upp 108 maskor på kroppen istället för 120. Till ärmarna la jag upp 30 maskor istället för 35. Och så är det 6 maskor i ärmhålen istället för 8.

Så nu har jag helt plötsligt två storlekar att sticka efter :) Som vanligt gjorde jag några förkortade varv i nacken. Hoppas på att huvudhålet inte är för litet men tänker att en inte behöver knäppa den översta knappen i så fall. Koftor ftw!

Garn: 100% ull från Klippans Yllefabrik
Stickor: 3,5
Garnåtgång: 91 gram totalt

Knapparna är från den enorma knappsamlingen jag fick av min syster och svåger :) De blev verkligen pricken över i! Så fint att de skimrar lite när de fångar ljuset.

Och så sydde jag ett band under knappkanten igen. Måste typ göra det forever nu pga så bra och enkelt!

Det var både tunnare garn och färre maskor så den blev ett par storlekar mindre än den förra. Tror denna kan bli lagom innan året är slut iaf!

Tänk att den lilla redan har två fina koftor ;) Ska bli kul att använda dem sen!

The latest cardigan for our child is finished. It's made with 100% wool yarn from Klippans Yllefabrik. Knit with size 3,5 needles. I changed the pattern a bit and cast on 108 stitches for the body and 30 for the arms. I'm really feeling the grey + colored pattern! :)

Toodels!

4 comments: