Monday, March 20, 2017

Day of DIY # 113. Two baby bibs.

Jag har nämnt tidigare att jag har som mål att utvecklas i mitt stickande det här året. Ett av sätten jag vill göra det på är att sticka efter beskrivningar. Det kanske låter väldigt basic men jag hittar ju i princip alltid på själv och för mig är det en utmaning att orka följa en beskrivning.

Garn: Den oranga är två trådar kabeltvinnat bomullsgarn från Redlunds Manufaktur, den vita är en tråd bomull och en tråd cotolin. Allt från mina gömmor :)
(kul grej med mönstret är att jag favoritade det på Ravelry 2012 på ett segdraget sommarjobb. Jag skulle bli moster för första gången och letade efter roliga saker att sticka till bäbisen som skulle visa sig vara Lilla G <3)
Stickor: 4,5 till den oranga och 4,0 till den vita
Garnåtgång: 36 respektive 29 gram

Modellen blev inte någon favorit, den går inte upp tillräckligt högt runt halsen. Men det var kul att sticka efter ett mönster (framför allt när det var en sån liten sak hehe). Följde det helt minus någon liten detalj som jag inte visste hur jag skulle göra och inte orkade googla. Jaja ;) Med det här mönstret fick jag äntligen tummen ur att göra i-cord! Så nu kan jag både göra snodden och maska av med den. Toppen ju!

I made two bibs from the pattern I-Love-Stockinette baby bib. Found on Ravelry here. It was easy and only took a couple of days per bib. The orange is made with two strands of cotton and the white is one strand cotton and one strand cotton/linen. The orange weighs 36 grams and the white is 29. Made with size 4,5 and 4,0 needles.

2 comments:

  1. Alltså du skulle ju kunna göra VÄRLDENS BÄSTA Hållbar-hantverks-mamma-bok!

    ReplyDelete