Thursday, January 18, 2018

Day of DIY # 128. Stockinette stitch baby cardigan.

Guuu vad jag är omotiverad till dessa bilder haha. Men jag har ingen ork till att fota saker flera gånger. Jag upplever ofta att det är svårt att fota stickat, maskorna är svåra att se på den lilla skärmen (även när jag zoomar in) och det jag tror har blivit i fokus har inte alltid blivit det sen när jag kommer hem. Nåja. Den här lilla koftan stickade jag i oktober.

Garn: Järbo Raggi i färgerna 102 (det svartgulvita) och 103 (det grönmelerade). Det är ett sockgarn med 70 % superwash ull och 30 %  polyamid
Stickor: 4,0 till muddar & knappkant och 4,5 till resten
Mönster: en basic slätstickad raglan bara med steek som jag klippte upp. Jag gjorde väldigt smala och långa ärmmuddar för att stänga ute kylan lite bättre. Och så 2 aviga maskor innanför minskningarna på oket.
Garnåtgång: 209 gram

Som vanligt (nu för tiden) sydde jag fast ett band bakom knapparna :) Jag valde 2 gröna och 2 svarta. Har märkt att jag inte är så jättebrydd om att knapparna ska vara likadana :D Det går liksom inte ihop med att inte vilja köpa något till mina projekt ;) Dessutom tycker jag faktiskt inte att det gör något utan blir en rolig detalj mer.

(Crazy mamma och trött häst.)
Vi hann använda koftan ett tag under hösten och sen hade vi den vid bilåkande pga så himla bylsigt att åka bilstol med overall! Alltså det var på den tiden vi hade bil (buhu). Här ser ni för övrigt en glimt av min fantabulösa jacka 8)

I made another raglan cardigan for my daughter (most used sentence on this blog??). This time it was knit with stockinette stitch and a steek so I could cut it open. I made the arm cuffs quite tight and long to keep the cold out. The cuffs and button edge is knit with size 4 needles and the rest with 4,5. As usual I sewed in a ribbon behind the buttons and chose some matching mismatching buttons from my stash 8) The cardigan weighs 209 grams. Great for stashbusting!

4 comments:

 1. Superfin liten kofta! Så fin färgkombination på garn och knappar!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) Kul när 2 melerade garner passar ihop :)

   Delete
 2. Så fin! Färgerna är helt underbara :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! :) Ja garnet passade fint till ett projekt i den storleken!

   Delete