Sunday, January 28, 2018

Day of DIY # 129. Brown barnehagelua.

Jag har stickat en mössa till Draken! :)

Faktiskt efter ett mönster som jag köpte på Ravelry. Mönstret heter Barnehagelua men i min familj kallas en sån här mössa för lambhúshetta och det är förmodligen den bästa mössan till barn. Framför allt för oss som delvis växte upp i Umeå ;)

Garn: Schachenmayr Juvel. Ett ullgarn jag köpte för ett par år sen när en av garnaffärerna i stan stängde
Mönster: Barnehagelua (hittas här!)
Stickor: 3,5
Storlek: 3-9 månader (vilket jag gissade på skulle funka med det garnet jag valt, ibland funkar det att skippa stickfasthetsprov ;))
Garnåtgång: 79 gram

Eftersom det oftast blåser tyckte jag inte det räckte med enbart stickat så jag fodrade den med en bit av en gammal t-shirt. Matchy matchy! (bra att spara på saker uppenbarligen!)

Vi använder den hela tiden och Draken tycker den är helt OK :) Hon är alltid varm om huvudet när vi tar av mössan så det känns också som ett bra betyg. Färgen var lite svår att fota. Den är sådär chokladbrun typ.

Jag gjorde nästan helt efter mönstret men litade inte riktigt på hur det såg ut ner mot bröstet så jag ökade lite mer (vilket var dumt för den blev krullig men jag orkade inte repa upp) och så gjorde jag några förkortade varv vid pannan så den verkligen skulle täcka helt :) Jag har tänkt göra en till med lite andra ändringar eftersom Draken ska börja på föris och då är det förmodligen bra att ha mer än en rejäl mössa! Bra träning också för mig som inte är så van vid att sticka efter beskrivningar :)

I made a hat for my daughter. She needed a good winter hat so I chose the pattern Barnehagelua (here on Ravelry). I also added some lining with an old t-shirt so it can withstand the windyness of our town. It's knit in size 3-9 months (which fits my almost 18 month old hehe) with size 3,5 needles. I used up 79 grams of a wool yarn called Schachenmayr Juvel. I'm planning on making another one with some modifications.

8 comments:

 1. Superfin! Den ser ju ut att sitta perfekt. Mitt barn hatar, med eftertryck allt som sitter på huvudet. Ser ut att vara en jättebra modell. Har du bakgrund i Umeå? Där ser man :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det är kul när saker blir bra på första försöket! Mitt barn vill helst bara ha fingervantar... Det är ändå ganska kallt! Ja, jag bodde i Umeå från att jag var 6-10 år gammal :)

   Delete
 2. Superfin Helga! en sån skulle ju jag vilja ha! Ser hur varm och mysig ut som helst!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! :) Jag har också tänkt i de banorna hehe. Framför allt vill jag ha en fodrad mössa för när det blåser mycket får jag ont i öronen trots mössan.

   Delete
 3. Den blev ju jättebra. Kul att se att lambhústraditionen lever vidare:-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja den blev faktiskt precis som jag ville! :) Ska göra en till, randig.

   Delete
 4. Replies
  1. Tack! Ja det är en riktigt bra barnmössa! Nästa får bli i lite roligare färger... :)

   Delete