Friday, January 23, 2015

Horn in my side.

Hej!
Jag fnissar på insidan åt min töntiga titel och länkar till en riktig klassiker från min barndom. Och sen ska ni få se nåt riktigt nääääz! Det hela började med att jag önskade mig "något roligt att hänga på väggen" (cirka 2010/11) vilket resulterade i syster R köpte en broderad tavla med en get (bock?) som ja ju är rolig. Sen när min morfar skulle flytta tog jag en tavla med en antiloop (obs gissar friskt på alla djur pga orkar tji googla, klockan är ju inte ens 7). En sån där tavla jag alltid gillat, sen jag var liten. Så tyckte jag de passade bra ihop pga hade horn båda två. Och så föddes idéen om en vägg med massa hornbeklädda djur.

Eftersom Alicia är så himlarns duktig på att brodera tyckte jag det vore häftigt med ett horn-broderi från henne. Och så är det ju kul med olika konstformer. Jag bestämde mig för en älg och föga anade jag att det var hennes stora skräck. Så det kan gå! Titta så fint det blev iaf!

Monterade konstverket på en liten kanvas från Biltema (och lyckades skapa mer skrynkel på den!). Kanske inte det bästa eftersom jag häftade i tyget på baksidan men jag blev så ivrig på att få upp det på väggen så det får faktiskt gå!

 Jag har även ett fett renhorn som syster L gav mig från de norrländska skogarna. Men ingen har erbjudit sig att sätta upp det till mig än (weird!). Även ett litet horn på balkongen som väntar på att kokas :P Vad jag faktiskt har är en bild på en av mina favoritpersoner med ett renhorn i pannan. Och det tycker jag är ungefär lika bra. Dessutom + för ännu mer mixed media på min art gallery wall (fancy).

Av någon anledning döpte jag getbroderiet till Åke. Och antiloopen (hjorten?) bara ville heta Hjördis. När jag funderade på namn till älgen var Vilma det första namnet som poppade upp i huvet och då fick det ju bli det. Min bästis har ju ett eget namn (och diverse smeknamn ofc) men en bästis är hon ju så.

Väggen befinner sig i hallen och var rätt svår att fota pga inte så mycket fönster och makro-objektiv :P

This is my art gallery wall full of animals with horns! I recently bought and embroidery from the talented Alicia to add to the collection. I'm pretty happy about the wall so far! More art for the people!
Toodels!

10 comments:

 1. Kul idé med tema hornbeklädda djur. Tycker också att Hjördis passar antilopen. Min dagisfröken hette Hjördis och mitt enda minne av henne var ett klädesplagg i just det där gråa i olika nyanser. Jag gillade dock inte henne. Hon tvingade mig äta bruna bönor och sitta kvar vid bordet och titta på när hon kokade disktrasor.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha åh vilken historia! Såhär i efterhand kan du kanske iaf uppskatta grejjen med att återvända disktrasor ;P Fast jag tvättar mina i maskin men men :p

   Delete
 2. Ååååh där hänger den ju helt perfekt! Men alltså gud vad tydliga vikmärken det blev i frakten! Jag som strök och strök innan jag skickade... Jag hade tänkt skriva att du inte ska vara rädd för att stryka den själv med lite ånga på typ två prickar ifall det blev så, men jag kanske glömde det? I vilket fall kan du göra det - trådarna och stygnen håller! Läser att du häftat fast den på baksidan, så den kanske får vara som den är för nu. Alternativt att du provar att ge den lite ånga som den är. Kan ju inte göra någon direkt åverkan på canvasen... Vilma är ett perfekt namn! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. PS jag brukar montera med textilbaserad tejp på baksidan. Alltså som silvertejp som är vävd fast kanske inte just silvertejp då... Lätt att lyfta och flytta lite/spänna om något hamnar snett eller en ångrar sig!

   Delete
  2. Ja det låter ju som en helt rimlig variant men jag hann ju inte riktigt tänka haha :) Jag strök den innan men det var nog inte tillräckligt. Skulle kanske blött ner den helt och spänt upp innan jag strök menmen. Om jag börjar störa mig på det kan jag ju ta av den. Tror inte det blev alltför stora hål i tyget och är det det så spelar det ju inte så stor roll om jag häftar om den. Just nu är jag bara väldigt nöjd och blir glad varje gång jag får förbi! :)

   Delete
 3. Jättefint broderi. Vi kommer förbi och borrar upp hornen. Får bara inte krocka med fisket.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Woho! Det måste kanske fixas någon platta först för det är en bit av skallbenet kvar.
   Ja det är nog Lund, kanske något bilband också.

   Delete
  2. Alltså nu har du haft rådjurshornet snart ett år, du behöver nog inte koka det, räcker nog att diska det bara :p Vilken fin vägg du har, hoppas att jag hinner se den live snart!

   Delete
 4. Glömde säga det: Annie Lennox alltså. Måste vara barndomsminne från Lund.

  ReplyDelete
 5. Kul att ha ett tema såhär och samla olika sorts verk på samma vägg!!
  Jag skulle ångstryka broderiet i efterhand. Antingen två prickar av värme och direkt mot. Eller tre prickar och hålla en bit ovan. Med ånga, eller blöta broderiet med sprayflaska före.

  ReplyDelete