Wednesday, February 25, 2015

Day of DIY # 78. Refashioned lamp.

Hej!
Månadens tema på Monthly Makers är återbruk. Vilket ju är ett himla bra tema! För miljön och för mig som återbrukar rätt så mycket :) Mitt skapande går oftast ut på att göra något som jag har ett behov av. I hallen har vi två nakna glödlampor och hur kul är det?? Dessutom var jag sugen på att göra något större i luffarslöjd. Att jag sen ändrade min idé under skapandets gång är ju inget ovanligt det heller ;) Här är länken med alla bidrag!

 För att göra en ny lampskärm tänkte jag att det vore lättast att ha en stomme att bygga på. Jag hade tänkt leta på loppis men vem behöver det i min familj haha. Mamman råkade ju ha denna över i källaren liksom.

Svåger J gav mig det coola håliga metallbandet. Den tunnare tråden användes faktiskt inte sen men kom med på bild i början av skapandeprocessen.

Sambon var med på ett hörn och hjälpte mig klippa/bryta av lagom långa bitar av bandet (kanske att vi behöver investera i en kraftigare avbitare...). Jag satte sen fast 8 såna runt lampskärmen.

Från början hade jag som sagt tänkt vira metall runt hela men sen blev jag sugen på en mjukare och mer lysvänlig look och rotade fram t-shirt-remsorna ur skåpet. Typiskt bra att ha färdigklippta! Kul grej med dessa är ju att de är fett återbrukade pga gamla slitna t-shirts som jag färgat med gammalt kaffe hehe. (och med rödbetsvatten vill jag minnas)

Så virade jag loss med remsorna och bad den längsta personen i hushållet hjälpa mig med upphängningen.

Och insåg hur svårt det är att fota lampor??? Den ger iaf ett väldigt varmt och fint sken. Plus att som med allt annat så blir jag glad när jag ser den för att jag gjort den själv :)

Äkta dedication att krypa runt på golvet för en sån här cool bild.

This months theme for Monthly Makers is återbruk (something refashioned into something else). I needed a lamp shade for our hallway. Made this piece with metal and t-shirt yarn. It gives a warm glow and I'm really pleased with it :)
Toodels!

5 comments:

 1. Toppenfint! Vad kul att så många återbrukade material kom till användning också ;) Och jag blir också så glad när jag kollar på något jag har gjort själv!

  ReplyDelete
 2. Aha-ha! Jag tror du valde en smartare konstruktionsteknik än jag, haha. Häftig idé att göra den i luffarslöjd också, även om det inte blev så denhär gången ser jag fram emot när du provar (för jag tror inte idén har flugit sin kos om jag känner dig rätt, eller hur? :P).

  ReplyDelete
 3. Namen, nice! Och ja, är ju himla fiffigt att ta av det som en redan har i hemmet. Nu blir jag himla sugen på att själv göra något liknande. Kraschade nämligen en av glaskulorna till vår taklampa med min rockring för några veckor sen.. haha

  ReplyDelete
 4. Vad roligt fint återbruk att bygga en lampskärm från grunden. Något att pröva framöver.
  http://pysselqvinnan.se/

  ReplyDelete
 5. Vilken kul ide! Det är svårt att fånga lampors ljus på bild men det syns att den ger ut ett mjukt ljus :)

  ReplyDelete