Pages

Friday, May 8, 2015

What a crazy adventure.

Hej!
Idag är det fredag och här är ett lite annorlunda inlägg. Eller egentligen inte. Det innehåller frukt och grönt, smoothies och te. Sånt som jag skrivit om förut. Men med en så kallad twist! Det här året har jag varit trött mest hela tiden och min mage fungerar inte redigt som den ska (utan att gå in på alltför många detaljer haha). Eftersom sjukvården bara ville ge mig den tradigaste medicinen så tänkte jag att jag får faktiskt försöka göra något åt saken. Efter lite omställningar (tex te -> kaffe) kände jag va tusan asså. Sen kollade jag och sambon på dokumentärer på Netflix och en av dem råkade vara denna. Som är riiiktigt inspirerande! Se den :) Hur som helst så tänkte jag va tusan, jag gör någon slags detox i en vecka eller så. Inga girandoler på ett tag asså! Självklart började jag crava sill typ dirr också haha. Jag vill iaf dokumentera detta för att se om det var något att hänga i julagranen sen så då tänkte jag bloggen var perfa!

I tisdags var jag på affären och köpte en massa rediga grajor. Kolla vad färgglatt liksom! Jag har väl inte helt klurat ut exakt vad jag ska (eller snarare inte ska) äta men i varje fall blir det veganskt och oprocessat.

Jag läste nånstans att det är bra att börja dagen med ett glas varmt citronvatten. Eftersom det är gott och allt tänkte jag köra på det också. Har ätit chiapudding till frulle ett tag nu och tänkte fortsätta med det även under detoxandet. Sen det där med örtte asså... VARFÖR ÄR DET LAKRITS/ANIS/FÄNKÅL I ALLA!?!??!?!?!? Vill seriöst skriva ett brev till Pukka, Clippers och Yogi och ba hallå, alla gillar inte lakrits. Deal with it. Det får nog bli kamomill eller färsk ingefära+citronsaft. The search goes on.

Eftersom jag ska försöka blogga lite mer i realtid nu kan jag ju dela med mig av dagens frulle och mellisar som jag gjorde i ordning igår kväll (smidigt!).

Jag skulle klara mig väldigt mycket sämre utan glasburkar hehe. Till vänster grön smoothie med spenat, banan, citronsaft & ingefära. Ingefäran lyfte den verkligen, supermumsig! I mitten är min shiapudding. Den högra smoothien innehåller pumpapuré, banan, äpple, havregryn, hasselnötsdryck, cashew & sesamsmör, kanel & kardemumma. Gott gott gott.

I've been really tired this year and my stomach has been a bit sad lol. The doctor only wanted to give me super gross medicine and I was like thanks but no thanks! So I've decided to go on a sort of detox starting today (friday). I'm gonna eat vegan and non processed food for a week or so. I thought it would be fun to document it so I can evaluate it later on. And the blog seemed a good place to do it! I'm gonna be making a lot of smoothies, yum! Hopefully it'll clean my system and make it easier to eat better (farewell sugar, I will surely miss you).

Toodels!

2 comments:

  1. Det blir spännande att följa detta! Jag hade också problem med magen i måååånga år. Stress och för mycket alkohol, allmänt rutinlöst liv. Jag vet inte exakt vad det var som gjorde att jag blev av med det, men jag testade verkligen allt. En grej som verkligen gjort nytta, som jag följer stenhårt varje morgon, är att börja dagen med en frukt (helst citrus, kanske samma effekt som citronvattnet) och sen vänta en kvart innan frukosten ska förtäras. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vad kul! För mig är det nog en kombination av fysiskt + psykiskt. De senaste månaderna har min sambo jobbat skift så det blir svårt med rutiner också.. Vad najs att det hjälpte! Har också väntat en stund mellan vattnet och frukosten för jag läste att det skulle vara bra :)

      Delete