Friday, April 1, 2016

About keeping a secret.

Hej!
Det här är ett av få inlägg som jag känt mig nervös för att skriva. Inte för att det handlar om något konstigt egentligen men för att jag hållit det hemligt så länge och för att det är en otroligt stor händelse i mitt liv. Jag har haft en massa hemligheter förut och det finns en hel del som jag aldrig kommer att skriva om på den här bloggen. Men det här är annorlunda för det är en så rolig hemlighet :) Har ni gissat än?

Jag har en liten bäbis i magen. Här är vi för ett par dagar sen, i vecka 21 som vi är i nu.

Så här såg jag ut i vecka 18. Det är ganska roligt att det kan variera så mycket i storlek från dag till dag. Beroende på vad/när jag ätit. På dessa bilder ser magen ungefär lika stor ut fast den är ju faktiskt större nu.

Min graviditet har varit helt okej än så länge. Jag har ju inget att jämföra med men tycker att jag mått bra för det mesta. Det tråkigaste de första veckorna var att jag hade så dålig aptit. Jag mådde inte speciellt illa men var inte sugen på mat. Den senaste veckan har jag haft rätt ont i ljumskarna av och till vilket nog är den drygaste krämpan jag haft än så länge. I några veckor har jag läst Sandras graviduppdateringar vilket är kul eftersom hon är 10 veckor längre gången än mig. Och så har jag hållit mig från att skriva 100 kommentarer med "åh vad kul, jag är också gravid!!!" haha. För jag ville skriva det här först. Knasigt kanske.

En kväll i vecka 17. Lillskrutten är som mest aktiv när jag ligger på soffan. Det är roligt eftersom sparkarna syns utanpå magen så pappan får uppleva det lite också :) Jag är glad att hen blir så glad över mitt soffhängande att hen gör kullerbyttor och dansmoves. Bådar gott ;)

Det är så stort och galet och ofattbart och underbart och läskigt samtidigt så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Det är liksom mitt livs största äventyr, som jag ska dela med den jag älskar mest av allt i hela världen. Och det ska bli så himla spännande att träffa den som är där inne. Fast det får vi vänta med tills i augusti (9 månader är faktiskt ganska lång tid ändå). Tills dess så njuter vi av att vara två, prata om framtiden, mysa och längta. Vi har redan varit på ultraljud och nu i veckan fått lyssna på hjärtslagen. Så vi vet att det faktiskt är någon där inne och inte bara jag som har uppsvullen mage hela tiden hehe. Det är faktiskt en liten människa i min mage. Åh.

We're having a baby in august!

Toodels!

10 comments:

 1. Men åh!! Grattis! Någonstans kände jag det på mig, undrar om du skrivit på något sätt utan att tänka på det? ;)
  Hoppas att du får må bra hela graviditeten ut!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Ja det har jag kanske gjort :)

   Delete
 2. Meen vad roligt, Helga! Ryser så mycket när jag läser ditt inlägg. Så himla fin grej och så pirrigt att få "break the news" till omvärlden sådär. Åh, stort grattis!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tacktack! :) Ja det är pirrigt mest hela tiden. Resten av tiden tänker jag "eeh va, jag är väl ändå inte gravid??". Blir lika förvånad varje gång jag kollar mig i spegeln :P

   Delete
 3. Men alltså åååh vad kul Helga! Grattis och hurra! Vad fint och spännande och underbart :')

  ReplyDelete
 4. Men grattis !!! Så mycket spännande och roligt som väntar :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Känns betryggande att höra det från en nybliven mamma :)

   Delete