Thursday, February 1, 2018

Day of DIY # 130. Sewn gifts.

Vi avbryter allt garnigt med två sömnadsprojekt! Jag sydde faktiskt en del grejer förra året men många av dem var småsaker eller sånt jag inte blev så nöjd med. Här kommer iaf två presenter som jag tyckte blev fina! :)

Drakens kompis fyllde 1 och bjöd oss på kalas! Då tyckte jag att han skulle få en hemmagjord present :)

Jag sydde en liten bag med hans namn på. Det gröna tyget är köpt på loppis för några år sen. Jag har sytt några kassar av det tidigare. Tyget på sidorna är faktiskt nyköpt (för en massa år sen) på IKEA. Det var en bit som någon klippt till men ångrat sig. Jag tyckte tyget var så härligt så jag var tvungen att köpa det! Passade perfekt till det här projektet! Blixtlåset är också loppisfyndat.

Det var ett roligt projekt som blev som jag hade tänkt mig. Blev sugen på att sy någon mer, gärna fodrad och med några fickor på.

 Min lilla systerdotter fyllde också 1. Eftersom hon inte fick någon virkad filt till sin födelse tyckte jag att det var passande att få en filt på sin första födelsedag iaf! Jag körde vidare på namnspåret. Tyget är från en klänning min man köpte till mig när han var i Indien. Jag har aldrig använt den för den satt lite konstigt men sparade den ändå för tyget var så fint. Tur va!

Ljuset var inte alls på min sida den dagen men här syns mönstret lite mer.

Kommer ni ihåg när det inte alltid var ett barn som skulle vara med på mina projektbilder?? ;)

Two gifts for two childrens first birthday :) Almost all made of upcycled or second hand material :) As usual!

2 comments:

  1. Vilken fin bag! Har du använt dig av något mönster eller sytt på "frihand"?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! :) den är sydd på frihand. Jag är inte så bra på att följa mönster hehe. Och så gjorde jag storleken utifrån blixtlåset jag redan hade hemma :)

      Delete