Sunday, November 22, 2015

What's for dinner?

Hej!
På sistone har den här bloggen handlat väldigt mycket om mat. Antagligen för att jag tycker det är både roligt, gott och intressant med mat. Och kanske för att jag inte målar naglarna så ofta, virkar på en megafilt, jobbar heltid osv osv. Men det där med vad en ska äta till kvällsmat. Det är ju ändå en stor och stundtals svår fråga. Så här kommer några saker vi ätit till kvällsmat, relativt nyligen :p Alltid bra att kunna gå tillbaka och titta om vi inte kommer på nåt bra en kväll!

 Ska vi snacka middag får vi ju snacka wraps. Vi äter wraps i princip varje vecka. Det är så bra! Ett tag hade vi ofta chevre, kyckling, ruccola och lite andra grönsaker. Nu för tiden är de vegetariska. Fortfarande supergoda!

Jag hittade ett nytt recept på veg-bollar som är riktigt najs! Här är receptet. Vi har inte gjort exakt som i receptet men det är en bra grund. Så himla bra att göra bollar/biffar i ugnen. Plus dessa blir riktigt saftiga och goda :) Som saftigare falaflar typ.

Vi gör ofta bönröra på kikärter eller stora vita bönor. Eller både och! Och så lite blandade grönsaker. Den här kvällen hade vi morot, paprika, selleri, tomat, vårlök, romansallad (favvo! köper nästan bara det) och avokado :) Lyxigt!

Och ba lägg i allt. Ibland har vi jalapeños eller hot sauce i också.

En kväll testade vi ett recept jag hittat på youtube, veganska blomkåls"vingar". Här är videon och här är ett blogginlägg om du föredrar att läsa bara.

Det var flera olika steg och tog ett tag men kul att prova nåt nytt och lite mer avancerat (på en söndag hehe).

Vi kokade några potäter också som fick åka med de sista minuterna i ugnen. Det blev najs! Fast om vi gör det igen ska jag korta ner tiden så blomkålen har lite crunch kvar. Och försöka hitta en bbq-sås som inte har socker som första ingrediens haha.

 En kväll ville jag göra nåt med röda linser så då blev det en gryta med lök, morot, havregrädde och kryddor. Tyvärr fotade jag bara efter jag var färdig så jag minns inte riktigt vad som var i... Men bara att smaka av under tiden så blire najs! (vilket jag av nån anledning inte alltid gör haha)

Serverade med ris, rödkål, paprika, selleri och äpple :) Försöker få i mig mycket råa godsaker.

En annan kväll var vi inte så hungriga så då gjorde jag varsin fruktsallad. Asså ja. Helt OK att äta fruktsallad oavsett tid på dygnet tycker jag.

Hoppas ni blev inspirerade!

Some recent dinners. Click on the links for recipes for awesome eggplant-balls and cauliflower buffalo wings :) We like wraps a lot. And sometimes make more advanced dinners with multiple steps. And sometimes we just eat fruit sallad. That's okay too!

Toodels!

3 comments:

  1. Inspirerande med matrecept. Letar alltid efter ny inspiration på vegfronten, så tack för den. :)

    ReplyDelete
  2. Ser jättegott ut alltihop.

    ReplyDelete
  3. Åh, det här ser ju helt ljuvligt ut!

    ReplyDelete