Friday, July 15, 2016

Day of DIY # 97. More plant dyed yarn.

Hej!
I slutet av maj var jag på växtfärgningskurs igen. Superroligt, precis som första gången :) Här kan du se mina alster från första kursen. Denna gången var det lite andra färger också så det var kul! Tyvärr är min anteckningsbok på vift nånstans så jag kommer inte ihåg några tider eller så.

 Tre härvor ullgarn blev det den här gången också :) Jag snurrade ihop alla garnerna för att få lite melerad effekt.

En av härvorna var faktiskt grå, och lite tjockare garn. Den färgade jag bara med bresilja.

Denna är färgad med krapp som ger en fin röd färg. Sen råkade Mari som höll i kursen lägga i bresilja istället för mer krapp vilket gjorde att den fick ett lilarött stråk. Jag tyckte det gav en fin effekt så det gjorde ju inget :D

Denna är min favvo :) Också färgad bara med bresilja men det kom i mer färg efter ett tag så det blev en väldigt stark lila färg. Supersnyggt!

Ska bli spännande att se hur de blir uppstickade. Jag har ju fortfarande inte stickat något med de förra hehe men det är liksom det som är det fina med garn. Det blir inte gammalt och förr eller senare kommer det till användning :) Känner ett sticksug men det är så varmt i lägenheten på kvällen så det blir liksom inte riktigt av. Men sen kommer ju hösten och förhoppningsvis kommer Draken vara nöjd med att sova i bärsjal medan mamman stickar 8)

I went to another workshop with plant dyeing and made these three skeins :) The top one was grey from the beginning which gave it another effect. The last one is my favorite. The purple color is super vibrant! I'm excited to see how they'll turn out once knitted with :)

Toodels!

6 comments:

 1. Ååh vad roligt! Vad snygga färgerna blev! Jag ska på en växtfärgningskurs i augusti, ser fram emot det :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vad kul! Jag skulle gärna gå både en tredje och fjärde gång hehe :) Så najs med handarbetskurser eftersom en får med sig nåt så fint hem :D

   Delete
 2. Så jäkla snygga färger! I höst ska jag se till att växtfärga mer, det är ju så roligt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det är så najs! Så lågintensivt för high reward :D

   Delete
 3. Men Heeelgaaa vilka helt himla perfekta garner! Älskar färgerna så mycket, och de är magnifika tillsammans! Du skulle kunna ha dem som inredningsartiklar och konstverk bara som de är, så vackra är de! Fy vad jag vill lära mig växtfärga, och i augusti ska jag faktiskt gå en liten dagskurs! Längtar!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oj tack! :) Vad roligt att du gillade dem. Och vad kul att du ska på kurs!

   Delete