Thursday, August 11, 2016

What I use when I knit.

Hej!
Det här inlägget handlar om saker. Saker jag använder när jag stickar. Saker som är helt nödvändiga eller som underlättar en himla massa. Stickning är faktiskt min primära form av kreativitet, även om det varit lite tunt med den varan sen jag la undan hemmakoftan. Nu har jag iaf äntligen en stickning på gång igen och det är så najs :) Ibland glömmer jag lite hur mycket jag faktiskt tycker om att sticka. Det är så mysigt, avkopplande och utmanande om vartannat :) Men nu tar vi och kikar på sakerna va?

Först och främst behöver du ju stickor om du ska sticka. Jag tycker bäst om att sticka på rundsticka och gärna med stickor från Addi som jag tycker är väldigt sköna att använda :) När det gäller strumpstickor tycker jag bäst om trä eller bambu. Det väger knappt nåt och dessutom är de så fina. Allra mest tycker jag såklart om dem från Knitpro 8) Raaaiinboow. Jumperstickor använder jag i princip bara för att lägga upp maskor.

Annat typiskt nödvändigt: sax, måttband och en trubbig nål med stort nålsöga. En liten broderisax är smidig att ha med :)

Och så tycker jag nog att det är nödvändigt att ha nånstans att lägga stickningen. Den färgglada påsen var perfekt att ha ett litet projekt i. Den blommiga kassen har min mamma sytt till mig och eftersom den är fodrad så är det inga stickor som kommer petas ut genom tyget :)

Stickmarkörer behövs till många projekt. Jag har flera sorter. I Drakens kofta sitter några som jag fått av min mamma. Har jag inga ringar till hands använder jag en liten garntåt eller ett hästgummiband. Gummibanden är dessutom väldigt bra att sätta i ändarna på strumpstickor om jag ska sticka fram och tillbaka. (och att använda i håret + du får 500 st för 10 spänn winwin!) Eftersom jag är allergisk mot allt utom titan i öronen tar jag alltid av hakarna från mina örhängen. Och så sparar jag dem och använder som varvmarkörer. Funkar superbra! :)

En garnvinda och nystare är väldigt smidigt om du köper mycket garn i härvor (dvs bor nära Klippan hehe). Den vita plattan med hål i är för att kunna se vad det är för storlek på stickor. En virknål är super om du tappar en maska och tandpetaren fick vara med för det är det jag använt om jag stickat flätor. Det finns ju flätstickor men de väger så mycket så jag har knappt använt de jag har (dessutom har jag tappat bort dem oops) :P

Jag har en anteckningsbok för mina garnrelaterade projekt eftersom det inte går att hålla ökningar och liknande i huvet! Jag hittar dessutom ofta på själv och då måste jag verkligen skriva ner :) Något som kan göra stickningen mycket roligare är att ha några handarbetsböcker att bläddra i och bli inspirerad av. Jag har samlat på mig några genom åren. Vissa är från loppis, vissa presenter och några har jag köpt själv. Det finns ju också massor av roliga stickböcker att låna på bibblan :)

Extra bonus när mönstrena har så bra namn!

För några år sen fick jag en blockningsbräda av min mamma. Jag har nog bara använt den till en stickning men blockat desto fler virkade rutor :) Och så skymtar en del av mitt garnimperium till höger. Jag är väldigt glad att jag har så pass mycket garn att jag alltid kan börja ett projekt direkt. Det är dessutom roligt att gå och titta i lådorna då och då :)

Annat jag tycker underlättar stickning är min mamma, Ravelry och internet i allmänhet. Nu är det nog hög tid att jag slänger mig på soffan och stickar lite!

Here are a bunch of stuff I use for knitting - the craft love of my life.

Toodels!

10 comments:

 1. Kul inlägg! Jag kanske gör ett likadant. Stickning är en materialsport, som jag brukar säga. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja gör det, kanske finns nåt mer jag behöver ;) Det underlättar ju helt klart. Behöver ju inte bli så dyrt heller med tanke på att allt går att köpa second hand.

   Delete
 2. Bra genomgång. Mer behövs ju inte.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nä än så länge har jag klarat mig bra :) Det skulle kanske vara nån mer rundsticka men det tar jag när behovet uppstår.

   Delete
 3. Hjälpsamt inlägg för en nybörjare som jag :) Jag har inte stickat sedan grundskolan men känner mig pepp på att påbörja något enkelt framåt hösten!!

  ReplyDelete
 4. Vad kul inlägg! Jag skulle vilja börja sticka igen men känner mig fortfarande avskräckt sedan syslöjden då jag stickade ett par hemskt misslyckade lovikavantar.... Haha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Asså de där jäkla lovikavantarna... Fattar inte varför de skulle envisas med dem. Jag hade ingen lust med det så jag stickade nåt annat :P Halsduk eller mössa borde vara standard. Inte något som ska vara 2 likadana. Så dumt!

   Delete
 5. Åh, vilket roligt inlägg! Har hittills bara stickat halsdukar men det vore ju mysigt att kunna göra något till Elton med. Förresten, heja er som kämpar på med flera dagar över tiden. Snart är det er tur <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) Du kan ju sticka en gullig halsduk till honom. Finns hur mkt som helst på ravelry! Ja jag hoppas verkligen Draken vill komma ut snart!

   Delete