Wednesday, September 28, 2016

3 pics, 3 things.

 
3 saker som underlättar livet
- att ha tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Så himla skönt och lyxigt!
- nappen. Även om jag ibland kan känna mig ambivalent till den så har den gjort det väldigt mycket lättare att trösta vårt barn. Och det finns ju ingen vits med att hon ska vara ledsen.
- att vi varit hemma båda två sen hon föddes. Guld!

3 saker jag saknar
- sambon. Fastän vi ofta är i samma rum så har vi liksom inte den där tiden tillsammans längre (just nu). Längtar tills jag får spendera lite tid ensam med honom.
- att ligga på soffan hur länge som helst och äta godis haha. Nu är det ju alltid nån som vill ligga hos mig och det är lite meckigt att äta liggande (men jag gör det ändå hehe)
- en hel natts sömn. Tänk vad lyxigt omg!

3 random saker
- en av de mysigaste sakerna jag vet är när hon ammat färdigt och lägger kinden mot mitt nakna bröst och somnar <3
- om jag skulle vinna en årsförbrukning av något hade jag valt bananer. Eller Coops havremjölk. Eller om jag skulle vara praktisk och osjälvisk: blöjor.
- nu är hon mer än en månad gammal, jag spenderar nästan all min vakna (och sovande) tid med henne och jag kan fortfarande inte fatta. Att det var hon som var i min mage alla de där veckorna, att vi är mamma och pappa nu, att vi har en liten dotter som är finast i världen. När fattar en det egentligen?? Så knasigt.

Edit: blev bara så full i skratt och ville klargöra att jag inte tillbringar all min tid i badrummet. Och så noterade jag den snygga inredningsdetaljen Maxi-plastpåse på ljusstake. Haha.

10 comments:

 1. På tal om blöjor, så praktiskt med apotea.se och deras hemleverans! Då kan det både bli billigare OCH man slipper bära hem! Fast så där i början har man ju så många rabattkuponger man vill utnyttja förstås.
  Gjorde en storbeställning på apotea och googlade efter rabatt hos dem och hittade 10% superlätt. Tips!

  ReplyDelete
 2. Haha alltså så fint och roligt inlägg! <3

  ReplyDelete
 3. Vi kallade nog varandra för husse och matte i upp till två månader när vi hade fått Alfred.. så det är helt ok att inte fatta än ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha ja asså det är så crazy! Inte som att de 9 månaderna förberedde en ändå.

   Delete
 4. Älskar de här inläggen och inblicken det ger mig i ert liv med lilla Draken. Och det här med att sakna sin sambo, relaterar helt och fullt men det blir lättare ju äldre de blir. Eller ja, det är i alla fall så det varit för oss!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack vad kul :) Ja jag hoppas verkligen det! Vi har ju en massa familjemedlemmar nära så det kommer iaf vara enkelt att få barnvakt sen.

   Delete
 5. Så skoj att få följa din vardag, hantverksmässigt som lite mer privat! Jag har ju två barn, en på 4 och en på 8. Ingen aning när jag fattade att jag var förälder faktiskt. Men efter att jag gått tillbaka till skolan efter mitt första barn, så blev den nya familjen mer en realitet än en bubbla. Den första tiden är ju så otroligt speciell. Så mycket nytt. Plötsligt har man ju förlorat en så stor del av sig själv, självständigheten. Men det gör ju inget, hellre nattvak, kräks och kolik än att vara utan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vad fin kommentar :) Ja det känns mer verkligt när du vi tar oss ut, utanför hemmabubblan.

   Delete