Wednesday, September 21, 2016

A day in the life, first month.

Hej!
Jag tänkte vi skulle kika lite på hur en vanlig dag kan se ut för oss just nu. Imorgon blir Draken en månad gammal så det passar ju bra för att dokumentera den här första tiden. Bilderna är tagna över flera dagar men de brukar se rätt lika ut hehe.

 Ibland ligger vi kvar längre i sängen. Några morgnar läste jag den här som jag lånat på bibblan. Och grät en skvätt pga så sorgliga vissa av berättelserna! Meganostalgi dock! Måste se om de har de andra också. Detta var ju volym 4.

Efter det går jag upp och klär på mig. Här har jag mitt senaste loppisfynd, en jätteskön kjol jag köpte på Pingstkyrkan som passade bra (tur eftersom jag var höggravid och inte kunde prova den då). Score! Till det har jag haft min jeanstop en hel del pga praktiskt att amma i + fin.

Sen brukar pappan och barnet vara på promenad och då passar jag på med frukostsmoothien. Och eftersom detta är min hittills bästa smoothie ska jag dela med mig av receptet :)
- Cirka 4 bananer
- 1 chiapudding (gjord kvällen innan med 2 dl havremjölk + 2 msk chiafrön)
- 1 dl havregryn
- 2 msk kakao
- några isbitar (om du vill)
- ett par dl havremjölk till så den får konsistensen du vill ha
Bzzzzz i blendern och häll upp i ett stort glas (eller "glas" om du föredrar gamla olivburkar som mig 8)) Det här är nog den mest kaloritäta smoothien jag skapat. Perfekt på morgonen ju! :) Plus så är den så god så jag har nog ätit den varje dag i 2 veckor och inte tröttnat ännu. Sugröret sparade jag när vi köpte fancy kaffe i stan på vår åttaårsdag. Mycket bra till tjock smoothie!

Om det är fint väder kanske vi hänger i trädgården en stund när de kommer tillbaka från promenaden. En dag hade grannens kattunge kommit in. Lyckan!

Till lunch äter jag ofta grön smoothie eftersom det är gott, praktiskt och ett enkelt sätt att äta en massa grönsaker. I denna hade jag spenat, romansallad, gurka, zuchini, banan, päron, plommon och havremjölk.

Ni kanske har förstått vid det här laget att jag förespråkar rejäla smoothies. Det är dessutom bra amningsmat om en kan amma sittande (vilket jag tränar på lite då och då dvs när jag inte hinner dricka färdigt innan barnet vaknar).

Jag utökar repertoaren av saker jag kan göra när jag har Draken i sjalen genom att hänga tvätt. Mestadels handdukar.

Eller går på promenad med han jag är kär i.

Och njuter av sensommaren på stranden.

På kvällen händer det inte så mycket. Pappan lagar mat och vi äter i skift (förutom 2 ggr då hon faktiskt sov när vi skulle äta!) framför nån förhoppningsvis underhållande serie på Netflix. Kanske blir det därefter ett bad för den lilla eller en kvällspromenad i sjalen. Eftersom hon oftast är ledsen och gråtig på kvällen går vi och lägger oss tidigt. Och ber pappan göra i ordning en chiapudding till nästa dag för det kan jag minsann aldrig komma ihåg!

Får se hur den andra levnadsmånaden utvecklar sig. Förhoppningsvis med nöjdare bäbis och lite bättre nattsömn.

What an average day can look like, with pics from several days.

6 comments:

 1. Det låter mysigt, ändå. Den första tiden känns enormt långsam, men efteråt tycker man att den har gått så fort.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja jag tycker den både går långsamt och snabbt. Tiden är helt konstig nu för tiden!

   Delete
 2. MEN ÅÅÅHÅH dör på det lilla knytet i sjalen på sista bilden. Tack för att du delar med dig Helga, blir liksom nostalgisk till de där första veckorna med en bebis trots att det inte var så himla länge sedan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha ja hon är en liten skrutt fortfarande :)

   Delete
 3. Åh, vilken liten fluga i bärselen. Och koftorna är jättefina.

  ReplyDelete
 4. Mmmm smoothie... måste testa den med banan och choklad! (och som du förstår sitter jag vid datorn nu och därför orkar jag kommentera en massa :D)

  ReplyDelete