Wednesday, February 1, 2017

Day of DIY # 109. Turmeric dyed body.

I mellandagarna fick jag feeling för att färga. I julklapp fick jag både färsk gurkmeja och en vit body (eller ja, Draken fick ju den men ändå) toppen ju! Jag bröt isär några gurkmejerötter och kokade dem några minuter.

Bodyn vek jag ihop och sydde. Kul att testa något nytt :) Har bara knytit förut. Sen blötte jag den och la ner den i en stor glasburk med gurkmejevattnet (plus bitarna). Tyckte den här bilden blev så rolig med bäbisfot. Ständigt närvarande det där barnet <3

Jag lät bodyn ligga i burken över natten och sen vecklade jag ut allt (alltid lika spännande!). Det blev verkligen gult :) Vikningen blev lite väl bra, hade velat att färgen skulle blöda igenom mer. Menmen. Har ju en vit body till i byrån ;)

Färgen försvann en deli tvätten eftersom jag inte fixerade den. Nu är den mer ljusgul. Har inte lyckats få den på bild efter det. Får rota fram den och använda den snart igen!

I dyed a onesie using fresh turmeric :) It turned out really yellow!

5 comments:

 1. Men halllååå vad fint!! Jag fick prova gurkmeja när jag växtfärgade i somras och det var helt klart den färg som tilltalade mig mest (kanske inte så konstigt bland alla nyanser av gråbrunt :P). Vad hemskt fint det blev med vikningen och hur färgen liksom strålar från axlarna neråt. Så inspirerande!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! :) Tyvärr är det inte så mycket färg kvar nu. Jag får göra något efterbad nästa gång. Jag tyckte mycket om björk och gul lökskal när jag växtfärgade. Och bresilja. Så fint!

   Delete
 2. Meeen va roligt!! Och eftersom gul är min favoritfärg alla kategorier så lär jag ju ge mig på en gurkmejafärgning snart;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det var roligt! Men jag kan rekommendera att antingen beta plagget eller efterbehandla det så att mer färg blir kvar efter tvätt.

   Delete