Thursday, February 23, 2017

Monthly Makers february 2017. Loppis Look Book.

Idag blir det Monthly Makers! Så kul att jag kunnat bidra både i januari och februari :) Den här månadens tema är LOPPIS. Sjukt bra tema tycker jag! Dock blev det lite komiskt för trots att det mesta jag gör (som inte är garnigt) är loppisfyndat och/eller återbrukat så hade jag inget sånt på gång. Stickningen jag håller på med nu kommer ha loppisdetaljer som blixtlås och så men den är inte färdig ännu. Jag kände också att jag ville göra något annorlunda. Och något jag kunde göra färdigt utan att behöva så mycket tid ;) Jag tänkte på alla mina kläder som kommer från loppis, varav en del har blivit upphottade med hjälp av symaskinen. Och så tänkte jag, jag gör en loppis look book! För er som undrar vad det är så hade wikipedia en rolig beskrivning som innehåller ordet societetslejon haha.
Jag ville göra tre olika outfits för att representera olika behov. Så det blev mjukiskläder (bekväma hemmakläder eftersom jag alltid byter om när jag bara är hemma :)), vardagskläder (för jobb/promenader/utflykter osv) och festkläder! \o/ Och så är det min sambo/livskamrat/medförälder/möjliggörare som tagit bilderna :)

Här sitter jag och stoppar pocketblöjor och dricker chokladsmoothie. Om ni undrar vad jag tittar så glatt på så är det ju såklart mitt fina barn :) 
Loppiströja på överkroppen och loppiströja på underkroppen.
Idag var vi ute på promenad. Då är det skönt med ylle! (skoja, det är det alltid)
(Välanvänd) Loppisjacka med loppistrådsbroderi, superfin loppiskofta, långärmad blus som blivit linne, upcyclad kjol och ärvda örhängen.
Och ska jag på galej skulle jag gärna ha detta på mig :) (vilket jag också har haft. Slipskjolen fick många uppskattande kommentarer ute på krogen ;))
Slipskjolsmästerverk, linne som från början var en långärmad tröja jag övertog från min mor, knästrumpor också från modern, kofta jag övertagit från en kompis många herrans år sen och Keymaster.
Loppis är bra helt enkelt! Jag går sällan på riktiga loppmarknader (finns inte så himla många heller va?). Jag är mer för ställen som Pingstkyrkan second hand eller Röda Korsets. Tycker det är gött när sakerna är prissatta redan och det är bra sorterat. Men jag tänker att loppis som tema är en tanke också. Att ta av det en har, göra om oönskade saker till något riktigt coolt eller helt enkelt ge det till någon annan. Min garderob fylls i princip inte på med nytillverkade saker så jag har många såna här godingar där :) Det var kul att göra något helt annat. Typiskt bra med Monthly Makers ju!

14 comments:

 1. Åh vilken rolig och fin tolkning på temat! Älskar det verkligen! För det finns ju så många tillfällen i livet när loppade saker passar in väldigt bra (Okejrå... för det mesta faktiskt!) Slipskjolen är SÅ himla fin också!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja jag tycker det är najs att alltid ha något loppat/återbrukat/ärvt på mig :)

   Delete
 2. Kul inlägg! Och jag är såå avis på att du hinner/orkar skapa så mycket! 😊

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det är ju fördelen med att bara ha en liten skrutt. Och att jag kan sticka när hon sover i selen ;)

   Delete
 3. Vad rolig tolkning Helga!!! Så fina detaljer i alla plagg, och hallå - nyckelhalsbandet!!? :O<3

  ReplyDelete
 4. Jag ÄLSKAR den här tolkningen av temat! Så jädrans roligt och påhittigt, hade aldrig lyckats komma på den själv. Fem av fem minst!

  ReplyDelete
 5. men åh, vilken himla bra ide med loppis-look-book!! Jag skapar också mest i återanvänd material + köper de flesta kläder på loppis, så det här var väldigt inspirerande.

  ReplyDelete
 6. Vilken härlig tolkning av temat! :D Så himla kul och inspirerande (och jävulbra att uppmuntra till andrahandsinköp av kläder, miljön säger tack och bock!).

  ReplyDelete
 7. Din tolkning är ju fenomenal! Älskar när temat tolkas utanför boxen. :D Så fina nyanser och klädval. Det blir så originellt och eget när en väljer kläder på loppis. Koftan är ju en dröm!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja verkligen! Så gött att kunna få helt unika kläder också väldigt billigt :)

   Delete