Saturday, April 29, 2017

Day of DIY # 116. Striped soaker.


Här produceras det mer än det bloggas. Att få sticktid är relativt enkelt med barn som vill sova på mammas mage i selen. Själva bloggandet går också bra med barn i sele men fotandet! Ujuj ;P

Här är ytterligare blöjbyxor. Sakta men säkert testar jag mig fram till den bästa modellen. Dessa funkar men är lite korta. Jag har inte varit vän med kameran på sistone så färgerna är lite off -.- Det var hur som helst kul att sticka lite ränder. Tycker det blev snyggt att alternera bredden på de rosa ränderna :) Får nog göra fler randiga kläder!

 
Garn: 100% ull från Klippan
Stickor: 3 i midjeresåren, 3,5 i benmuddarna och 4 till resten (strumpstickor till hela alltet).
Storlek: L (fast jag la upp 88 maskor istället för 92 och gjorde då 4 maskor färre fram)
Garnåtgång: 39 gram
 
 De har töjt sig en del på bredden sen bilderna togs. Jag borde kanske plocka upp i resåren och sticka några cm till. Då skulle de passa längre också.


 Bak gjorde jag en liten flätaktig detalj genom att sticka med båda färgerna på första och sista maskan i några varv. På dessa två bilderna ser ni också ett annat litet projekt. Det var någon slags sovpåse som jag klippte av och fållade -> ny tröja!

Det är lite beroendeframkallande att sticka såna här. De går fort att göra och så behöver jag inte tänka nu när jag gjort flera stycken :) Dessutom är de väldigt söta och funkar faktiskt bra med tygblöjor efter en kur med lanolin :)

My third pair of wool soakers! These are made with Klippan 100% wool yarn. It was fun making them with stripes :) I made size L but cast on 88 stitches instead of 92. So the front piece has 4 stitches less to make them fit better. The waist ribbing is knit with size 3 needles, the leg cuffs with 3,5 and the stockinette part with size 4. I used up 39 grams of yarn.

10 comments:

 1. Gulliga! Fettar man in hela byxan med lanolin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack 😃 ja de läggs i ett bad med vatten, lanolin och lite tvål. Hittade en bra guide på nätet 😊😎

   Delete
 2. Fint med oregelbundna ränder. Dubbelt så lång resår är nog lagom till den här typen av byxa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja jag har gjort längre resår på de andra :)

   Delete
 3. Dom är jättesöta! Älskar färgern och ränderna, får lite Pippikänsla

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) Ja färgerna var inte så fina var för sig men blev super tillsammans tyckte jag :)

   Delete
 4. Men alltså sååå söta! Blir nästan sugen på att ha ett par blöjbyxor själv! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha tack :) Du har väl ett par bloomers? De svarta du stickade med spets längst ner (har jag för mig). Det är ju näästan samma sak ;)

   Delete