Thursday, May 25, 2017

Day of DIY 119. Hönsestrikk soaker.


 Här kommer en riktig färgexplosion!


Det är mina senaste blöjbyxor och det är också förmodligen det finaste jag stickat.


Det är mitt första hela mönsterstickade plagg och jag är mäkta stolt :) Jag är inte så van vid att sticka mönster så jag stickar rätt löst. Eftersom det är ull har maskorna då lite mer utrymme att fluffa till sig. Så här såg de ut innan tvätt. Lite ojämnt och glest.

Sen blev de så här fluffiga och fina :)


Garn: 100% ull från Klippan
Mönster: har utgått från Frantic Mama soaker men ändrat en hel del
Stickor: 3 till midjemudden och 3,5 till resten
Storlek: L (la upp 92 maskor)
Garnåtgång: 50 gram
Vad jag lärt mig: att jag visst kan mönstersticka! Jag kände bara att nu fick det vara nog med janteriet som sa att jag inte är så bra på att mönstersticka och framför allt inte med strumpstickor! Det var lite jobbigt men faktiskt mycket roligare än vad jag hade trott. Det var så kul att kombinera ihop de olika färgerna och mönstrena så själva stickandet blev kul också :) Så nu håller jag ju på att sticka en Hönsestrikk-kofta till mig själv (äntligen!). Bonus också för att de verkligen blev så himla fina! För tillfället används de som pyjamasbyxor vilket är kul eftersom jag får se dem nästan varje dag :)

Funkar bra att göra akrobatiska övningar i också.

Eller sitta still i någon sekund och begrunda livet.

Hakar på Sypeppen också! :)

I finally made something with stranded colorwork! After giving up the idea that I couldn't :) This is probably the coolest knit I've completed so far :) I've modified the pattern a lot but the idea is from The Frantic Mama soaker. It's in size L. I made the waist ribbing with size 3 needles and the rest is size 3,5. The yarn is wool from Klippans Yllefabrik. I'm so glad I had a lot of different colors! They make me smile every day :) They used up 50 grams of yarn.

9 comments:

 1. Wow så fina! Vilken gullig ull-rumpa 😍

  ReplyDelete
 2. Alltså wow vilken fin! Bra också att du insett att du kan mönstersticka, för detta är verkligen bevis nog :D Ska bli kul att se koftan du håller på med!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! :) Ja det är bra att bara köra på :D

   Delete
 3. Åh så fina!! Har du gjort olika mönster på fram och baksidan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Det är stickat runt först och då är det samma mönster hela vägen. Sen är det en flärp som är stickat fram och tillbaka med mönster. Som jag sen sätter ihop med framstycket. Så då blir det lika olika mönster fram och bak på den delen. På första bilden syns det där det är ihopsatt.

   Delete
  2. Ja det ser jag ju nu när du säger det :D

   Delete