Friday, December 15, 2017

Day of DIY # 121. Scrap yarn longies.

 
Alltså, jag har så många färdiga projekt som jag inte bloggat om. Och en hel del som jag inte har fotat heller. Så jag blir lite matt. Jag vill ju alltid göra allting kronologiskt och dittan och dattan. Men då blir det nog aldrig gjort. Så jag tänker att jag bloggar om de lite större sakerna först iaf. Och de som jag faktiskt har bilder av hehe.

I juni började jag på dessa blöjbyxor i lång modell. Helt gjorda i restgarner!

Jag hade samlat alla tåtar i en påse och det var ett sånt projekt som jag bara längtade efter att sätta igång med! Det kändes så roligt och befriande att bara låta garnerna styra utseendet.

Det var också så roligt som jag trott! Påsen tog slut och jag har såklart fortsatt spara alla små rester för att kunna göra ett sånt här roligt projekt igen :)

Garn: Ull från Klippans Yllefabrik i alla dess färger + lite från Ullcentrum och lite random sockgarnsrester.
Mönster: Ullbebis långisar
Stickor: 3,0 till muddarna och 3,5 till resten
Garnåtgång: 82 gram

De var väldans stora när barnet fick prova dem när de var nya och de är fortfarande rätt långa nu när jag provade dem precis. Barnet verkade inte uppskatta den lite rustika ullen. Konstigt! ;) Vi använder ju inte tygblöjor längre men de går kanske att använda som pyjamasbyxor om de tvättas nån mer gång och blir mjukare. Eller så får de läggas undan till nästa.

<3

I made a couple of pants for my kiddo. Totally made of scrap yarn from various projects. Almost all of them wool (a couple of snippets of sock yarn for the legs) since they were intended as cloth diaper longies. We don't use cloth diapers anymore but they're still pretty decent pants (even tho they're still too big...). They're knit with size 3,5 needles and 3,0 for the cuffs. The pattern is called Ullbebis långisar (http://www.blojupproret.se/tygblojor/diy/sticka-blojbyxor-och-inlaggtorrskikt/sticka-ullbebis-langisar/) and it's a free pattern. I used up 82 grams of yarn. It was so much fun using up all the scraps!

2 comments:

  1. Fina. Och ser väldigt sköna ut. Kännser absolut igen det där med projekt som inte blir fotade eller bloggade. För vissa babysaker tänker jag att preskriptionstiden har gått ut nu. /S

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja en del grejer är ju redan undanpackade...

      Delete