Wednesday, January 10, 2018

Day of DIY # 127. Lopacowl.

Här kommer ännu en ullig historia! En halskrage som jag stickade för att matcha min nya jacka (som jag inte använde till dessa bilderna för det var inte tillräckligt kallt ännu hehe). Den matchar ju min islandströja också ;)

(En skruttig bild för att visa konstruktionen.) 
Rätstickning fram och tillbaka med förkortade varv. Slängde in några slätstickade varv också + 2 hålvarv. Vilket egentligen var rätt dåligt på en halskrage. Menmen. You live you learn. Och så gjorde jag den kortare bak i nacken.

Kombinerade familjehäng med alsterfotograferande :)

Draken tycker om att gunga!

Garn: isländsk lopi (ull) nämligen 2 olika nyanser av léttlopi (röd och vinröd) och så Álafosslopi i orange. Den senare är lite tjockare men det gjorde inget eftersom jag randade dem
Mönster: eget hittepå
Stickor: 5,0
Garnåtgång: 149 gram

Jag tycker kragen blev väldigt fin och mysig men om det är riktigt kallt så är den faktiskt lite för stor. Jag måste vika den lite fram och den är lite för glest stickad för att inte släppa igenom någon luft. Som tur är kan jag använda min andra krage om det kniper :) Denna är väldigt bra för höst- och vårväder iaf! Ibland saknar jag min regnbågshalsduk lite men det är väldigt smidigt med kragar som bara är att dra över huvudet. Snabbt ska det gå! ;) Denna är ju dessutom nästan som en sjal. Har jag den ovanpå något annat kan jag bre ut den över axlarna :)

Längtar tills vi kan ha så här lite kläder på oss igen!

I made a cowl to match a new jacket (not in pics tho). In october we were out in the woods and my husband photographed it for me :) It's made from icelandic wool and it's really cosy. It is a bit big for really cold weather since it doesn't fit snugly around my neck. But I use it all the time and it will be great in the spring. Since it's so big it's almost like a shawl :) It's knit with size 5,0 needles and I used up 149 grams of yarn. The pattern is my own, just garter stitch with short rows. I added a couple of stockinette rows and holes as well, just to switch it up a bit. It's also shorter in the back.

6 comments:

 1. Åh vilken fin! Ser så himla gosig ut! Super med så mångsidiga plagg också, ser ju ut att passa bra både under en jacka eller över en tröja som på bilderna här :D

  ReplyDelete
 2. Vilken härlig krage! Känns som en perfekt krage för höst eller vår. På vintern vill jag att det jag har i halsen ska sitta åt så att det inte kan smita in någon som helst kall luft.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja den är faktiskt bättre under de årstiderna. Tur jag har flera :D

   Delete
 3. Superfin ju! Älskar att den är så stor och fluffig! Och vad stor draken blivit! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack :) Ja hon bara växer och växer! Dessa bilderna är ändå tagna i oktober!

   Delete