Pages

Tuesday, February 6, 2018

Day of DIY # 131. Hönsestrikk masterpiece.

Visst var det ett tag sen jag döpte något till ### masterpiece?

Här är iaf mitt senaste mästerverk. En heeeeeel mönsterstickad kofta!!! Jag kunde bara inte låta bli att göra något med Hönsestrikk (länk till google bildsök med massor av Hönsestrikk-inspo!) till mig själv efter de fina blöjbyxorna. Den här koftan var också mitt sista färdigställda sticke 2017 :) Tänkte haka på Sypeppen för en gångs skull!


Garn: Ull ull ull. Vad annars :) 99% från Klippans Yllefabrik. Kanske är det någon liten snutt från Ullcentrum också
Mönster: mitt eget påhitt, nerifrån och upp som vanligt
Stickor: 3,0 till muddarna, bården längst ner på kroppen och knappkanten samt 3,5 till det mönstrade. Och så maskade jag av i nacken med stickor 4,5
Garnåtgång: 306 gram


Muddarna är extra långa för jag ville kunna vika ner dem så de verkligen skulle värma mycket. Gosigt! Och så är ärmarna regnbågiga. Regnbågar!!!!!


 Jag gjorde fickan på insidan för första gången. Det blev bra men jag skulle ha mätt mer noggrant på fickpåsen för det blev preeecis så jag får plats med min mobil haha. Jag virkade en kant ovanför öppningen och satte dit en liten knapp. Som vanligt stickade jag hela konkarongen runt och klippte upp den sen. Och sydde på ett band bakom knapparna med bandet jag fick av min mamma och som verkar räcka till hur många tröjor som helst! :)

Oket är faktiskt gjort med 3 olika tekniker. Först lite mönsterstickning med raglanminskning, därefter resår med minskningar mitt i och sen rätstickade förkortade varv med några minskningar i sidorna. Det var svårt att prova koftan medan jag stickade oket (trots att jag faktiskt klippte upp den innan oket var färdigt! En annan ny grej jag testade). Om jag skulle göra en till hade jag velat ha den lite högre fram. Men men. Den funkar ändå :)

Jag gjorde ett par förkortade varv längst ner på knappkanterna pga har inte platt mage haha. Och nu när jag är gravid kommer det ju göra att jag kan ha koftan mycket längre :) Knapparna är blandade från min knappsamling, också som vanligt. Jag hittade 3 likadana gråa och så fyllde jag på med 4 som jag tyckte var lite lika varandra  :)


Pappan/maken fotade oss på vårat favvoställe.Jag använder koftan väldigt mycket som hemmakofta pga den är så mysig och de långa muddarna är väldigt sköna när jag är frusen :)
NÖJD!

Last finished knit of 2017! It's the coolest sweater I've made so far. Knit with wool, in all the colors and with stranded colorwork all over. It was a bit challenging but also fun to make. The cuffs, the bottom border and the button edgings are knit with size 3,0 needles. The rest is knit with size 3,5. The yoke consists of three different techniques: stranded colorwork with raglan decreases, two sections of ribbing with decreases in between and then some short rows to shape the neck. I also made some short rows on the button edging to make room for my belly. I've been wearing it a lot since it's so warm and comfortable :) I'm so happy I have a cool sweater like this that I made all by myself! :)

14 comments:

 1. Mästerverk helt klart! Helt galet fin, blir så himla peppig och glad av alla fina färger och mönster :D

  ReplyDelete
 2. Åh så fin Helga! Älskar alla färger och mönstret! Jag förstår verkligen att du är nöjd!

  ReplyDelete
 3. Men wow vad fin! Kan inte fatta att mönstret är "ett eget påhitt"? Sjukt bra!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket :) Jag är inte så mycket för att följa stickbeskrivningar till stora plagg hehe.

   Delete
 4. Vilken härlig kofta, måste ha varit superkul att sticka!! Jag är också på gång med stickorna fast det blir nog inga riktiga mästerverk för min del;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Ja den var kul för det mesta. Ibland tröttnade jag på den men jag stickade lite annat under tiden också :) Allt behöver ju inte bli mästerverk heller! ;)

   Delete
 5. Vilket arbete. Imponerande. Jättefin kofta. Jag förstår att du är nöjd.

  ReplyDelete
 6. Tur att pappa påminde mig om den här bloggen, för wow! 😍

  ReplyDelete
  Replies
  1. ❤❤❤ ja det kommer lite godbitar fortfarande 😁

   Delete