Pages

Wednesday, April 13, 2016

Dairy free products, yay or nay.

- which one is yes?
- ...yay...
- YAY!!
Men in tights asså <3

Hej!
Sen en tid tillbaka äter jag inte så mycket mejeriprodukter (eller djurprodukter överhuvudtaget). Jag tänkte iaf att det skulle vara kul att göra ett inlägg om några produkter jag gillar och några nya jag testat nyligen. Om du har några andra tips får du gärna lämna dem i kommentarsfältet :)

En vecka hade jag massa nya saker att prova :) Alpropuddingarna är sååå goda! Nu köper jag bara den med passionsfrukt för jag tycker inte om svarta vinbär så mycket (men om du gillar det så gillar du nog puddingen). Jag har tänkt maila Oatly och be dem göra något grekisk/turkisk yogurt-liknande och så hann Alpro före och gjorde dessa. Yes! Soygurten från Planti med rabarbersmak tyckte jag inte om. Den smakade lite surt och så var inte själva fruktsmaken så rolig. Havregurten från Yosa är en annan ny favorit. Jag har än så länge smakat denna som är skogsbärssmak och asså den är sååå god! Sambon som är skeptisk till havreprodukter tycker också att den är god :) Smakar inte alls havre så om du har svårt för det kan jag verkligen rekommendera den! Har än så länge bara hittat den på Maxi.

Alpro har gjort en naturell pudding också (som är rätt mkt billigare). Jag var ju såklart tvungen att prova den med :)

Hade 3 mogna passionsfrukter och ba återigen yes, jag förstår varför det heter passionsfrukt. Haha :) Kvargpuddingen var god i naturell smak också.

Till vänster en gammal favorit, Oatlys chokladdryck mmm. Tycker det är en av deras bästa produkter. Till höger är som det står på en mjölkfri chokladkräm. Den tyckte jag inte så mycket om tyvärr. Har haft den i en chokladsmoothie och då blev det lite mer najs iaf. Helt okej att doppa äppelbåtar i också hehe.

Garant har också en chokladdryck så den var jag nyfiken på att prova. Särskilt eftersom den var ett par kronor billigare än Oatlys. Tyckte inte lika mycket om denna fast sambon gillade den mycket och tyckte den smakade som Pucko :p

Och äntligen har jag kommit mig för att testa iKaffe. Det är faktiskt mycket godare än vanlig havremjölk i kaffet. Ska ta med lite så jag kan ha det på jobbet också. Kaffemjölk är en av få mejeriprodukter som jag tyckt varit svårt att klara mig utan så det är najs :) Plus också för att det är kul när den bubblar och fizzar när en häller i den hihi. (Plus kolla mina snygga nya servetter som Alicia gjort! :))

Som ni kanske märker är jag ett stort Oatly-fan. Det är kul eftersom det är rätt så lokalt för oss nordvästskåningar :) Dessutom har de så stor variation på produkter vilket är najs. Jag är inte sponsrad av Oatly men om nån från Oatly läser detta skulle jag jättegärna vara det. Haha. Eller om Yosa vill skicka mig en massa skogsbärshavregurt. Asså ja. Härnäst tänkte jag smaka mejerifri glass. En kollega tipsade mig om ett glassmärke jag inte hört talas om häromdagen som jag tänkte prova när jag kommer förbi en affär som säljer sånt :) Och så har ju Oatly hela 3 glassmaker.

Some dairy free food stuff I've been trying lately. I'm especially fond of oat products :)

Toodels!

10 comments:

  1. Smaken är ju delad. Själv gillar jag Garants havredryck mycket bättre än Oatly fast iMat bättre än Garants matjox. Bra att man kan prova sig fram. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verkligen! Garants vanliga havredryck har jag inget emot :) Har inte sett några andra matlagningsprodukter från dem så jag får hålla ögonen öppna! Idag såg jag att Ica hade en havredryck med vaniljsmak men jag orkade inte bära hem alltför mycket så den kanske jag testar en annan dag :P

      Delete
  2. iKaffet och Alpros passionsfruktspudding är en gåva från himlen till veganer alltså!! iKaffet har typ revolutionerat mitt liv :P dock inte testat puddingen med vinbär men älskar vinbär så ska helt klart köpa mig en! :) och när det kommer till glass, ja då kan jag bara säga Loveice lakritsrippel!!! Eller blåbärsrippel! Eller typ alla deras glassar XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack för tipset! Får hålla utkik :) Förhoppningsvis finns det lite roligt att prova sen när glassäsonen sätter igång.

      Delete
  3. Vad många bra tips! Jag älskar alpros kokosyoghurt. Har du testat den? Mm, nu måste jag köpa hem den i helgen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nej den vet jag inte om jag sett... Ska kolla nästa gång jag handlar! :)

      Delete
  4. Testa de här glassarna: http://www.hollydan.se/

    De är de i särklass bästa mjölkfria glassar jag testat. (Och tro mig, jag har testat måååånga, hehe.)

    ReplyDelete
  5. Så himla bra tips! Mitt långsiktiga mål är en vegansk kost, mitt kortsiktiga att börja byta ut ingredienser där det finns vegetabiliska alternativ. Så himla värdefullt med råd från nån annan då!!
    Och vad kuuuul att se en servett in action! Hur är de? Funkar de bra?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mitt mål är att iaf äta typ 90% veganskt :) Servetterna funkar jättebra (efter att jag kom över att de är för fina för att smutsa ner haha)!

      Delete