Sunday, May 29, 2016

A couple of nail polish tips.

Hej!
Den här bloggen har alltid varit ett sätt att dokumentera min kreativitet. I början handlade den kreativiteten mycket om naglar och närmare bestämt nail art (som jag inte riktigt har något bra ord på svenska för... nagelkonst låter ju lite weird).


De senaste veckorna när jag återfått lusten till att skapa en hel del så har även lusten för att måla naglarna kommit tillbaka.


Så jag tänkte att det kunde vara kul att skriva mina bästa tips när det gäller naglar och nagellack ifall det finns nån där ute som också gillar att ha nääz naglar 8) Självklart får alla göra som de själva vill men så här gör jag och det funkar bra för mig :) •  Köp en glasfil och fila istället för att klippa. Då är det mycket lättare att forma naglarna + de går inte av lika lätt. Jag har en glasfil från Depend som hållit i 5 år eller nåt sånt. Så länge du inte tappar den i marken så håller den nog en evighet.
 • Måla inte ändå upp till nagelbandet. Då blir det lättare att få av nagellacket (eftersom det bara sitter fast på nageln). Jag tänker att det också är lite snällare mot huden (men who knows hehe).


 • När jag ska ta bort nagellacket använder jag en remover från Gripen som jag använt i flera år. Den är rätt billig och funkar väldigt bra. Jag använder även ekologiska bomullstussar som jag river sönder i 10 små bitar (en för varje nagel). Sen blöter jag tussarna med removern och sätter fast på nageln. Så får de sitta ett par minuter innan jag drar av dem med nagellacket. Inget skrubbande behövs :)
 • När det gäller själva målandet är det väl en hel del övning som gäller. Jag är av nån anledning nästan bättre på att måla med vänster hand, kanske för att jag kompenserar mer. Är däremot rätt dålig på att måla andras naglar haha. Det blir helt fel vinkel.

 • Men det går att påverka på andra sätt. Måla bara ett (tunt) lager i taget och vänta gärna några timmar emellan. Jag brukar måla ett lager på morgonen och sen nästa lager senare under dagen. Eller första lagret på kvällen och sen nästa dagen efter.
 • Om du har bråttom finns det snabbtorkande överlack. Jag använder Seche Vites top coat när jag gör nail art. Det blir glansigt och torkar snabbt.
 • Det finns nagellacksthinner som kan rädda lite äldre flaskor där nagellacket torkat och blivit segt. • När det gäller märken och kvalle så är jag väldigt glad för A England (om nu nån missat det heh). Tyvärr går de inte att köpa lika enkelt nu. På den gamla goda tiden var det till och med fraktfritt alltid (snyft). Tycker också om China Glaze och Barry M. H&Ms nagellack brukar vara bra också och är lite enklare att få tag i (om en nu inte vill beställa från USA eller köpa mycket på en gång). Jag brukade alltid passa på att köpa nagellack när jag var utomlands för då fanns lite andra märken :) Nu för tiden köper jag dock i princip inga nya nagellack för jag har så många redan.
 • Sista tipset är väl mest att ha roligt. Och om du hatar nagellack kan du ju strunta i alla tipsen haha.

Toodels!

2 comments:

 1. Okej, måste gå ner och ta bort det här avskavda lacket på momangen nu ju. Blev superpepp på att göra något roligt med mina naglar efter att ha sett dina varianter :D

  ReplyDelete