Friday, May 27, 2016

The Valborg feast.

Hej!
Eeh jag är lite sent på det men när jag kollade igenom mina bilder häromdan hittade jag några från Valborg. Jag och sambon hade en mysig hemmakväll med massa god mat. Så himla najs! Tänkte jag skulle dela med mig av vad vi åt om det är nån som behöver inspo till högtidsmat (snart midsommar ju!).

 Massor av gott! Sambon drack Hof och jag drack Apotekarnes Pink Lemonade (som ju verkligen är en av de bättre läskarna!) med mynta i :)

I plastbyttan syns hummus, i glasskålen huserade baba ganoush, blomkåls"vingar" på det fina fatet och marinerade kronärtskockor i glasburken. Plus oliver med citron, hackad rödlök, paprika, gurka, tomat och creme fraiche.

Jag har varit väldigt sugen på majschips på sistone så det hade vi. Och så gjorde jag nån slags raw kex med bla zucchini och morot :) I den gröna byttan är det guacamole mmm. Jalapeños fick vara med på ett hörn också. Sambon stekte även upp lite korv till sig själv.

Den här bilden blev så mörk men den får vara med ändå för kolla vad mycket gott jag hade på min tallrik :)

Det här var sista gången vi firade Valborg bara vi två och jag är glad att vi gjorde det till något mysigt :) Nästa år blir det Valborgsfeast med en liten Drake också!

We made some seriously awesome food for Valborg. Next year there'll be another person hanging out with us :)

Toodels!

6 comments:

 1. Hjälp, så mycket fint jag har missat på bloggen. Vad flitig du har varit!

  ReplyDelete
 2. Replies
  1. Ja det hade inte suttit helt fel nu.. :)

   Delete
 3. Kan du inte lägga upp receptet på raw-kexen med morot och zucchini? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jo det kan jag göra :) Skrev faktiskt upp för en gångs skull för jag tänkte att det kanske var en idé att spinna vidare på.

   Delete