Wednesday, May 25, 2016

Day of DIY # 93. Rainbow pouch.

Hej!
Den här månadens tema för Monthly Makers är färg. Bästa temat hittills? Iaf för en regnbågstokig färgälskare ;) Det är Alicia som är värd för månaden. Ska bli extra spännande att se alla tolkningar av det här temat snart! :)

Efter att jag sytt skötväskan funderade jag vidare på saker vi behöver. En liten neccessär att ha blöjor, våtservetter och kanske nån salva i kändes praktiskt. Så det inte ligger löst i skötväskan.

När vi var på Erikshjälpen hittade jag den här ytterst fantastiska kreationen (som dock inte hade någon stretch eller dragkedja = smått panik när jag skulle få av den haha). Tänkte därför att den var perfekt till att sy saker av :) Har för mig jag betalade 80 kronor eller nåt sånt.

Neccessären är sydd av det översta stycket (som jag fortfarande har lite kvar av). Så hela kjoldelen finns kvar och eftersom den var för trång för mig blir det nog nåt annat skoj av den :) Blixtlåset är också loppisfynd (och tråden hehe).

På bilden ser ni också det första plagget vi köpte till Draken, på Röda Korset. Second hand är så bra! Kvinnan i kassan slog in klänningarna jag köpte som tunikor för att "det blir så mycket utgifter sen ändå". Så fint :) Jag blev så glad över att hitta en enfärgad vit body = färgningsprojekt!

Och om ni undrar varför vi har blöjor hemma när det är 11 veckor kvar till bf så är de Lilla Gs ;) Tur va, så jag hade foto props! Frågan är ju vad jag ska sy härnäst...

I made a little pouch to keep diapers and such in. It's made from a thrifted dress, zipper and thread. I do like the thrifting! This is my contribution to Monthly Makers this month :)

Toodels!

3 comments:

  1. Nej vad fint, och så perfekt återbruk + att det gör mig glad att du kunde utnyttja temat för att ge dig in i ett verk för framtiden. Blir helt varm i själen! <3

    ReplyDelete
  2. Vad härliga färger, vad fin den blev! Och fint med kontrasten med blåa dragkedjan! Ska bli kul att se vad mer det blir av klänningen :D

    ReplyDelete
  3. Så himla vackert att återbruka och dessutom sätta färg på något som kommer finnas där hela tiden sen, ge dig glädje i vardagen. Fint!

    ReplyDelete